ENERJİ SANTRALLERİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA

Cumhurbaşkanlığı kararına göre Denizli’nin Çivril ilçesinde güneş enerji santrali, Babadağ ve Sarayköy ilçelerinde rüzgar enerji santrali kurulması amacıyla bazı araziler için acele kamulaştırma kararı alındı.

Denizli’nin Çivril İlçesi’ne bağlı Tokça ve Karayahşiler Mahalleleri’ndeki bazı araziler üzerinde güneş enerji santrali ve iletim hattı projeleri kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı. Karar, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararda “Bağlantı Anlaşması uyarınca tesis edilecek ‘154 kV Çivril GES TM-Çivril TM Enerji İletim Hattı Projesi’ kapsamında ekli harita ile listede güzergâhı ve bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazlarda, direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle ‘Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verilmiştir” denildi.

BABADAĞ VE SARAYKÖY’DE DE VAR!

Öte yandan Hacıhıdırlar RES üretim tesisinin yapımı amacıyla Denizli’nin Babadağ ve Sarayköy İlçeleri’nde de kamulaştırma kararı alındı. Karar; Babadağ’ın Hisar ve Kıranyer ile Sarayköy’ün Yeşilyurt mahallelerindeki bazı alanlarda uygulanacak.