ARSA TARTIŞMASI BİTMİYOR

Denizli’nin Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi’nde köylülerin spor sahası yapılması için bağışladıkları arazi ile ilgili tartışma bitmek bilmiyor. Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ’in mahallede toplu konut projesinin hayata geçirilmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na başvuru yapıldığını açıklaması üzerine Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Akbay, TOKİ’den bilgi istedi. TOKİ’den bölgede toplu konut yapılması için başvuru yapılmadığı cevabı geldi.

 

 Baklan’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde bir süre önce köylüler spor sahası yapılması amacıyla bağışladıkları arazinin belediye tarafından konut alanı olarak imarının değiştirildiğini ve satışa çıkarıldığını öne sürmüştü. Köy kahvehanesinde toplanan köylüler belediyenin bu satıştan vazgeçerek spor sahası yapmasını istemişti. 1986 ve 1994 yılları arasında 14 ayrı bağışçının çeşitli zaman dilimlerinde arsayı belde belediyesine bağışladığı fakat bağışa spor sahası şartı konulduğu ileri sürülmüştü.

ARSA TARTIŞMASI BİTMİYOR

“MAHALLEMİZDE İMAR UYGULAMA ÇALIŞMALARI BİTİRİLDİ”

İddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, mahalle halkıyla bir araya gelmiş, 5 Ekim’de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu.  Gülsever; Boğaziçi Mahallesinde uzun yıllardır yaşanan konut sorununu çözüme kavuşturmak için yüzlerce vatandaşımızın katılımıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söylemiş, “Boğaziçi Mahallemizde imar uygulama çalışmaları tamamlanmıştır. Baklan ilçe ve mahallelerimizde vatandaşlarımız tarafından ihtiyaç duyulan konut, ahır, ağıl gibi yapıların inşaasında ve altyapı hizmetlerinin düzenli ve yeterli bir şekilde verilmesinde, insanımızın modern yaşamında ve kalkınmasında olmazsa olmaz olan imar uygulama çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İller Bankası Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülmektedir” dedi.

“TOKİ’YE BAŞVURU YAPILDI”

Boğaziçi Mahallesi’nde yaşayan 162 vatandaşın konut edinme talebinde bulunduğunu söyleyen Başkan Gülsever; “Belediyemiz tarafından halkımızın konut ihtiyaçlarının giderilmesi ve taleplerinin karşılanması için hazırlanan ve çok sayıda vatandaşımızın yararlanabileceği taslak konut projeleri kendilerinin beğeni ve tanıtımına sunulmuştur. Halkımızla yapmış olduğumuz istişari toplantıda proje büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Boğaziçi Mahallemizde 162 vatandaşımız tarafından istenilen toplu konut projemizin hayata geçirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na başvurumuz yapılmıştır. Boğaziçi Mahallemizde yapılan toplantıya yoğun katılım sağlayan, öneri sunan, kendilerine hizmet sunumunda yapılan çalışmalara ilgi ve alaka gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullanmıştı.

AKBAY’IN DİLEKÇESİNE TOKİ’DEN YANIT

Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Akbay, Başkan Gülsever’in paylaşımının ardından 3 Kasım’da TOKİ’ye Baklan’da konut yapılıp yapılmayacağına dair dilekçe ile başvurup bilgi istedi.  Başkan Akbay’ın dilekçesine TOKİ tarafından,  “İdaremizce Denizli İli Baklan İlçesi’nde 1. Ve 2. Etap olmak üzere 220 adet sosyal konut inşa ettirilmiş ve teslimleri gerçekleştirilmiş. ‘250 Bin Sosyal Konut’ kampanyasında ise 220 konut planlamasına rağmen yeterli başvuru olmaması sebebiyle proje iptal ettirilmiş ve 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında başvuru yapan vatandaşlarımıza Baklan 2. Etap 94 Konut Projesinde idaremiz stoğunda bulunan konutlardan satış yapılmıştır. Bununla birlikte yapılan satışlardan sonra Denizli Baklan 94 Adet Konut Projesinde idaremiz stoklarında kalan 17 adet konut, idaremiz tarafından ilan edilecek koşullar kapsamında kuralı satış yöntemiyle satışa sunulacaktır ” cevabı verildi.

“KOCA BİR ALDATMACA”

Sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Akbay, sosyal medya hesabından, “Köyümüzün spor alanı olarak bağışlanan yerini, Baklan Belediyesinin açık artırma ile satılığa çıkarmasının ardından derneğimizin tepkisi üzerine, belediye başkanının inkarı ve bu çıkan haberleri yalanlaması ile kamuoyunda ve basınımızda yer alan süreci hep birlikte takip ettik. Biz de ‘Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği olarak konunun takipçisi olacağız’ demiştik. Sevgili hemşerilerim, derneğimizin 03.11.2023 tarihli bilgi edinme başvurusuna cevap verilmiştir. Baklan Belediye Başkanlığımızın TOKİ yapacağı yönünde paylaşım ve girişimlerinin koca bir aldatmaca olduğu, ayrıca bağış edilmiş taşınmazımızın satılma girişimini örtmek için oluşturulmuş bir göz boyama girişimi olduğuna ilişkin belgeyi sizlerle paylaşmak istiyorum” paylaşımını yaptı.