AİLE VE GENÇLİK FONU YASALAŞTI

Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye'de aile yapısının güçlendirilmesi ve gençlerin desteklenmesi amacıyla Aile ve Gençlik Fonu (Fon) kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'de aile yapısının güçlendirilmesi ve gençlerin desteklenmesi amacıyla Aile ve Gençlik Fonu (Fon) kurulması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişme, özellikle yeni evlenecek çiftlere yönelik olarak planlanan faizsiz ve geri ödemesiz kredi imkanını içeriyor.

Fon, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterecek ve kamu tüzel kişiliğine sahip olacak. Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan yardımcısının başkanlığında toplam beş kişiden oluşacak ve kararlar oy çokluğu ile alınacak.

FON KAYNAKLARI VE YÖNETİMİ

Fonun kaynakları, çeşitli kanunlar ve kararnameler kapsamında belirlenen gelirlerden oluşacak. Bunlar arasında Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen gelirlerin bir kısmı, diğer fonlardan aktarılan tutarlar, geri ödeme öngörülen projelerden sağlanan gelirler ve bağışlar yer alıyor. Fonun sekretarya hizmetleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek.

MERAK EDİLEN 150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ

Aile ve Gençlik Fonu'nun hayata geçirilmesiyle birlikte, 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi konusu da gündeme geldi. Bu krediye ilişkin başvuru şartları ve süreci henüz netlik kazanmamış olsa da, AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'ın yaptığı açıklamaya göre, "Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve ona göre esnetilecektir" denmiştir. Ancak, Resmi Gazete'de bu detaylar yer almadığı için evlilik kredisi ile ilgili daha fazla bilginin ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.