ZABITADAN ÖRNEK DAVRANIŞ

​​​​​​​Çal ilçesinde zabıta olarak görev yapan Ahmet Buldanlı (25) Pazar yerinde bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı. Buldanlı, bu hareketiyle ilçe halkından büyük övgü aldı.

Yukarıseyit Mahallesi’nde oturan Zübeyde Baysal (61), Çal ilçesinde pazara giderek alışveriş yaptı ve evine gitti. Çantasını açtığında cüzdanının olmadığını fark etti. İçinde bir miktar para ile kimlik kartının olduğu cüzdanını çantasına koymak isterken düşürdüğünü fark eden Baysal, büyük üzüntü içindeyken, kapısı çaldı.

Kapıyı çalan Çal Belediyesi’nde görevli zabıta memuru Ahmet Buldanlı idi. Pazar yerinde cüzdanı bulan Buldanlı, kimlik kartına bakıp, cüzdan sahibini tespit etmişti. Cüzdanı Zübeyde Baysal’a teslim eden Buldanlı bir anda sosyal medyada da gündem oldu.

ZABITADAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Sosyal medyadaki yorumlarda, “İnsanlık ölmemiş”, “Adam dediğin böyle olacak”, “Bravo zabıtamıza” şeklinde yorumlar yapıldı.

Ahmet Buldanlı ise, “Zabıta ekipleri olarak başkanımızın talimatları doğrultusunda yaşlıları evlerine bırakıyoruz. Alış veriş yapanların eşyalarını taşıyoruz. Kısacası halkımıza hizmet için elimizden gelmeni yapıyoruz.  Daha önce de diğer zabıta arkadaşlarımız cüzdan ve benzeri değerli eşyalar buldu ve sahiplerine teslim ettik” diye konuştu.