TARTIŞILAN O GÜZELLİK SALONUNDAN AÇIKLAMA

Kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat çiftinin sahibi olduğu güzellik merkezi ve kozmetik şirketlerine TMSF’nin el koymasından sonra Denizli Şubesi; “Ticari faaliyetleri şeffaflıkla sürdüreceğiz” açıklaması yaptı. Berberler Odası Başkanı ise “Biz fenomen değiliz, kara para aklamıyoruz. Fenomenler yüzünden sektör yüzde 80 daraldı” diye konuştu.

Sosyal medya fenomeni, güzellik merkezleri ve kozmetik şirketi sahibi Dilan ve Engin Polat çifti yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanırken, şirketlerine de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kayyım atandı.

Örgüt kurmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama, Vergi Usul Kanunu’nu uygulamama ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan çiftin franchise şubeleri de mercek altında.

TARTIŞILAN O GÜZELLİK SALONUNDAN AÇIKLAMA

‘DENİZLİ’DE KUAFÖRLER TEPKİ GÖSTERDİ’

Denizli’de Berberler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, fenomenlerin davranışları nedeniyle gerçek sağlık ve güzellik merkezlerinin büyük mağduriyet yaşadığını belirterek; “Bu fenomenlerin davranışları yüzünden sektörümüz yüzde 80 daralma yaşadı. Çalışanlarımızın morali kalmadı. Fenomenlerin dolar saçmaları, kafalarına dolardan saç yapmaları nedeniyle güzellik merkezleri çok para kazanıyor gibi bir algı oluştu. Vatandaş buna tepki verdi. Biz sanatkarız. Akşama kadar yapacağımız işlem sayısı belli. Bunun için çok fahiş paralar kazanma şansımız yok. Bu algının bitmesi gerekir. Bileğimizin hakkı, alnımızın teri, gözümüzün nuru ile para kazanan sanatkarlarız. Böyle anılmaktan memnun değiliz. Biz fenomen değiliz, kara para aklamıyoruz” ifadelerini kullandı.

TARTIŞILAN O GÜZELLİK SALONUNDAN AÇIKLAMA

Sektör temsilcilerinin son günlerde artan tepkileri üzerine Dilan Polat güzellik merkezinin Denizli’deki şubesi sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, ticari faaliyetlerin devam ettiğini duyurdu. Yapılan paylaşımda; “17 Kasım 2023 tarihi itibari ile adli mercilerimizin verdiği karara istinaden, Sayın Dilan Polat ve Engin Polat’ın yönetiminde bulunan Dilan Polat A.Ş., Rise and Shine Kozmetik A.Ş. ve diğer şirketlerin yönetimine, hukuki süreç sonlanıncaya kadar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ‘TMSF’ tarafından kayyım ataması yapılmıştır.

Güzellik Merkezlerimiz ve Franchise şubelerimizle, markalarımızın sözleşmelerle hüküm altına alınmış tüm ticari faaliyetleri şeffaflıkla sürdürülmeye devam edecektir.

Her geçen gün verdiğimiz hizmet, ürün kalitesi ve danışan memnuniyetimizi daha ileri taşıma kararlılığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri kullanıldı.

TARTIŞILAN O GÜZELLİK SALONUNDAN AÇIKLAMA