DENİZLİ ‘SAVUNMA SANAYİ’NE HAZIRLANIYOR

Denizlili sanayiciler, havacılık sanayinin lider kuruluşu TEI- TUSAŞ yetkilileri ile buluştu. Denizli Sanayi Odası (DSO)’da gerçekleşen buluşmada konuşan TEI Genel Müdürü Prof.Dr. Mahmut F. Akşit, salonu dolduran Denizlili sanayicilere ortak şirket kurmaları çağrısında bulundu. Akşit, “Seri imalat için size ihtiyacımız var” dedi.

Gücün Kaynağı Denizli Sanayisi ile Buluşuyor sloganıyla TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) ile Denizli Sanayisi Tedarikçi Buluşmaları Toplantısı Denizli Sanayi Odası M. Feridun Alpat Konferans Salonunda yapıldı. DSO ve MAKSİAD iş birliğiyle, Denizlili iş insanı, savunma sanayi konusunda önemli projeleri bulunan TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk AKŞİT ve beraberindeki heyet ile Denizlili sanayiler yapılabilecek iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İLK-ADIM-ATILDI

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Osman Uğurlu, Mehmet Serter Denizlili iş insanları ve de firma yöneticilerinin katılım sağladığı katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu yaptı.

TEI’NİN YOL GÖSTERİCİLİĞİNDE BU İŞE HAZIRIZ

Denizli Sanayi Odası(DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli sanayisinin Cumhuriyet döneminden başlayarak tekstil merkezli büyüdüğünü belirterek pandemi sonrasında global piyasaların daralmasıyla tekstil, mermer ve diğer sektörlerde yaşanan sıkıntılara çözüm arayışında makine ve bilişim sektörünün öne çıktığını söyledi. Kasapoğlu, “Güçlü bir girişim ruhumuz, güçlü bir yönetim kabiliyetimiz var. Makine sektörü ile işbirliğinin Türkiye ve Denizli’ye önemli faydaları olacak. Makine ihtisas OSB’de altyapı çalışmaları başladı. TEI ile firmalarımızın yapacağı işbirlikleriyle bu birikimimizi, gücümüzü savunma sanayi sektörüne aktarmayı hedefliyoruz. TEI’nin yol göstericiliğinde Denizli sanayicisi işbirliğine hazır” diye konuştu.

İLK-ADIM-ATILDI

KENT SANAYİİNE YENİ UFUK AÇACAK

TBMM Sanayi Ticaret, Enerji Tabi Kaynaklar ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili Denizli Milletvekili Şahin Tin de milli kalkınma hamlesinde TUSAŞ’ın yerli ve milli uçak, helikopter ve füze motorlarını yapmayı başarmasıyla Türkiye’nin birçok sanayi kentinde olduğu gibi Denizli’de de makine, metal ve yedek sanayi kollarına yeni ufuklar açıldığını söyledi. TEI işbirliği ile Denizli’de tedarik, talep ve arzın buluşacağı bir pazarın oluşmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Tin, “Denizli Makine İhtisas OSB’nin savunma sanayini bir anlamda şubesi gibi faaliyet göstermesi için ön kabulün, bir ofisin açılması yerinde olacaktır. Bunu TEI’den bekliyor ve diliyoruz” dedi.

İLK-ADIM-ATILDI

Toplantıda TEI Genel Müdürü Prof.Dr. Mahmut F. Akşit’le birlikte TEI Finans ve Tedarik Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Emre Saylan, TEI Yan Sanayi Geliştirme Müdürü Erdem Kuşçu ile TEI Ar- Ge Tedarik Müdürü Ahmet Özşahin de katıldı. İkili görüşmelerin de gerçekleştiği buluşmanın sanayicilerle işbirliği için yapıldığını vurgulayan TEI Genel Müdürü Prof.Dr. Mahmut F. Akşit, global ekonomik kriz ve pandeminin ardından büyük bir daralma yaşayan havacılık sektörünün eski parlak günlerine dönmeye başladığını söyledi.

İLK-ADIM-ATILDI

BİRLİKTE ŞİRKET KURUN

Yılı 320 milyon dolar ihracatla kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Akşit gelecek yıl hedeflerinin 425 milyon dolar olduğunu dile getirdi. Denizlili sanayiciye ortak şirket kurmaları önerisinde bulunan Akşit, “Bu rakam kapasiteyi dolduruyor. Bunun için buradayız. Milli motorlar için yağ pompası benzeri alt sistemler, yakıt dozajlayan elektronik cihazlar konusunda sizlerle ilerlemek istiyoruz. Ancak özellikle büyük kapasiteli dökümcü üreticilere ihtiyacımız var. Yatırım bedeli 15 milyon doları buluyor. Dışa bağımlı olduğumuz bu alanda gerçekleşecek bu yatırım için stratejik yatırım önceliği konusunda çabalarımız var. TSKB 10- 12 milyon dolarlık bir desteği gündemine almayı planlıyor. Kalan kısmı için ortak şirket kurabilirsiniz. Kapasite bizden gelecek, ayrıca yurtdışından da ciddi kapasiteler söz konusu. Sertifikasyon başta olmak üzere başlangıçta sizlere her türlü desteği sağlayacağız. Geliştirdiğimiz yerli ve milli motorlarda seri üretim için size ihtiyacımız var” diye konuştu. Toplantı soru ve cevap bölümü ile son buldu.

İLK-ADIM-ATILDI