EMLAKTA SPEKÜLASYONA KARŞI YENİ DÜZENLEME

Yeni getirilen düzenleme ile emlak piyasasında spekülasyonların önüne geçilmesi ve emlak ilanlarının daha şeffaf hale getirilmesi hedefleniyor. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre, emlak platformlarına ve yetkisiz emlakçılara yeni kurallar getiriliyor.

 

Yeni Düzenlemenin Detayları

Edinilen bilgilere göre, emlak piyasasında yaşanan spekülatif fiyat artışlarına ve internet üzerindeki emlak ilanlarındaki bilgi kirliliğine karşı yeni bir düzenleme getiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı taslağa göre, emlak siteleri üzerinden yapılan konut satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişine izin verilmeyecek. Bu düzenleme, emlak piyasasında yaşanan spekülasyonları engellemeyi ve ilanlardaki bilgi kirliliğini azaltmayı hedefliyor.

Para Cezaları ve Yetki Belgesi Düzenlemesi

Düzenlemeye uymayan internet platformlarına para cezası uygulanacak. Ayrıca, yetkisiz emlakçıların faaliyetlerinin önüne geçilmesi için yetki belgelerinde aranan şartlar hafifletilecek. Mesleki deneyim şartı kaldırılarak, yetki belgesi alımında yaşanan sıkıntıların giderilmesi amaçlanıyor. Bu değişikliklerle, emlak danışmanları için yetki belgesi başvurusunda, mesleki deneyim şartı ortadan kalkacak ve daha geniş bir kitleye yetki belgesi alma imkanı sağlanacak.