ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE

Çalışan emeklilere yönelik 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek bu hafta Genel Kurul'da ele alınacak. Meclis'te görüşülecek 86 maddelik torba yasa teklifi içinde yer alan bu düzenleme, Meclis onayını alması halinde emekli ikramiyelerinin 15 Aralık’tan itibaren ödenmesini öngörüyor.

Torba teklif, sermaye piyasası araçlarındaki vergi üst sınırını yüzde 15'ten yüzde 40'a çıkarmayı planlıyor. SPK Başkanı Ömer Gönül, bu değişikliğin özellikle döviz fonları için düşünüldüğünü belirtti. Ayrıca, deprem bölgesinde fırsatçılık yapanlara yönelik cezaların 10 kat artırılması ve sosyal ağ sağlayıcılara vergi istisnalarının genişletilmesi teklifin içinde yer alıyor.

Teklif, bankaların enflasyon düzeltmesi yapamamasını, yurtdışı kâr paylarının vergi muafiyetini ve finansal sıkıntıdaki işletmelerin borç yapılandırmasını içeriyor. Ayrıca, genel sağlık sigortası prim borçlarındaki cezaların silinmesi gibi önemli düzenlemeler de gündemde. Meclis, teklifin ardından 11 Aralık'tan itibaren 2024 bütçe görüşmelerine başlayacak. Ayrıca, 7 Aralık'ta Dijital Mecralar Komisyonu TikTok temsilcilerini dinleyecek.