PAMUK HASADINDA SONA YAKLAŞILDI

Türkiye'de pamuk üretiminin önemli bir kısmını oluşturan Denizli'de, hasatta sona yaklaşılıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Sarayköy’e bağlı Ada Mahallesi’nde Mehmet Adalı'ya ait arazide yapılan pamuk hasadına katıldı.

“Beyaz Altın” olarak nitelendirilen pamuk hasadnda sona yaklaşılıyor. Türkiye’nin önemli pamuk üretim merkezlerinden olan Denizli’de makineler, hummalı çalışmalarına devam ediyor. Pamuklar hasat edilmesinin ardından işlenmek için çırçır fabrikalarına gönderiliyor. Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, İl MüdürYardımcısı Saffet Üge, İlçe Müdürü Ayhan Gümenile İl/ İlçe Müdürlüğü teknik personeli, Ada Mahallesi’ndeki Mehmet Adalı'ya ait arazide yapılan pamuk hasadına katıldı.

PAMUK HASADINDA SONA YAKLAŞILDI

Sarayköy’de toplam 67 bin dekar pamuk ekiliş alanı bulunduğunu ifade eden tarla sahibi Adalı, bunun yüzde 90'ında hasadın bittiğini ifade etti. Geçmiş yıllarda elle yapılan hasadın teknolojinin gelişmesiyle makinalarla yapılmaya başlandığını söyleyen Adalı, modern tarım tekniklerinin kullanımı sayesinde işçilik ve zaman yönünden de büyük ölçüde tasarruf sağladıklarını belirtti.

PAMUK HASADINDA SONA YAKLAŞILDI

Türkiye’nin Ege, Güneydoğu Anadolu, Çukurova ve Batı Akdeniz Bölgelerinin ekolojik koşulları pamuk tarımı için elverişli. Özellikle Denizli'nin de içerisinde bulunduğu Ege pamukları ise kalite özellikleri bakımından standart olarak kabul ediliyor. Ege pamukları, tekstil sektörü tarafından öncelikli olarak tercih ediliyor. 2023 üretim sezonunda hasadın devam ettiğini belirten İl Müdürü Şakir Çınar, “Makineli hasat işlemleri devam ediyor. Hasat yapılan parsellere göre ortalama verim 428,6 kg. Denizli,Türkiye'de pamuk üretiminde 8’inci sırada yer alıyor” dedi.