KENT MÜZESİ ŞUBATTA AÇILACAK

Denizli Kent Müzesi’nde çalışmalarda sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, açılışın şubat ayında yapılacağını duyurdu.

Taş Binalar olarak anılan eski Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu alanda kurulan Denizli Kent Müzesi’nde yürütülen çalışmalar tamamlanmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesinde açılışın şubat ayında yapılacağı kaydedildi.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kent müzesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

KENT MÜZESİ ŞUBATTA AÇILACAK

‘ESERLER İÇİN SEFERBER OLDULAR’

Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra bazı kamu kuruluşlarının da destek verdiği kent müzesi projesinde sergilenecek eserler için seferber olunduğunu söyleyen Zolan vatandaşlara seslenerek müzede sergilenecek nitelikteki eserleri kendilerine ulaştırmaları çağrısı yaptı. Zolan; “Müze içerisinde tarih var, tekstil var, sanayi var, tarımsal üretim var, el sanatları var, ahilik var, Milli Mücadelemiz var. Buna benzer, geçmişten gelen değerlerimizi güzel bir tasarımla hemşerilerimize sunmayı planladık. İnşallah Denizli’mize yakışan bir kent müzesi olsun ve insanlarımız öncelikle kendi öz kültürünü burada tanısın” ifadelerini kullandı.

KENT MÜZESİ ŞUBATTA AÇILACAK

KENT MÜZESİNDE HANGİ ESERLER SERGİLENECEK?

2 bin 570 metrekare kapalı alana sahip olacak Denizli Kent Müzesi’nde Cumhuriyet döneminden Osmanlı'ya, Denizli'nin mutfak kültüründen Denizli efelerine kadar birçok değer yer alacak. Hane kültürü canlandırma odaları, Denizli mutfak kültürü, Milli mücadelede Denizli, Denizli'nin ileri gelenleri, Denizli tarihi, Atatürk'ün büyük Ege gezisi, Geç Osmanlı - Erken Cumhuriyet döneminde bölgede tarım, sanayi, ekonomi ve sosyal hayat, Denizli efeleri, Denizli el sanatları, Osmanlı'dan günümüze dokuma, kumaşçı dükkanı, geçmişten günümüze Denizli geleneksel zanaatlar, ticari hayat, Denizli evleri, Denizli mimarisi ve Denizli'nin simgeleri gibi onlarca değer Denizli Kent Müzesi'nde sergilenecek.

KENT MÜZESİ ŞUBATTA AÇILACAK

KENT MÜZESİ ŞUBATTA AÇILACAK