TOGG’DAN BAŞKASINA ONAY YOK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarrufa yönelik atılan son adımları kamuoyu ile paylaştı. Bakanlık, kamu kurumlarının yurt dışı gezilerini ve taşıt yenileme taleplerini daha sıkı denetleyecek. Bu çerçevede, yurt dışı gezileri daha detaylı incelenecek ve kamu kurumlarının araç yenileme talepleri sınırlı olacak.

 

YURT DIŞI GEZİLERİ VE TAŞIT YENİLEMEDE YENİ DÜZENLEMELER

Yurt dışı gezilerinde "gerekli mi, bir kişi gitse yeterli mi?" gibi sorularla daha titiz bir değerlendirme yapılacak. Taşıt yenileme konusunda ise kamu kurumlarına birden fazla şart koşuluyor. Kurumlar, mevcut araçlarını satarak yalnızca yerli ve milli elektrikli otomobil TOGG'u alabilecek. Bakan Şimşek, bu adımın hem yerli üretime destek olacağını hem de taşıt giderlerini düşüreceğini belirtti.

EKONOMİ POLİTİKALARINDA SON DURUM VE TASARRUF HAMLELERİ

Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin son durumu hakkında da bilgi verdi. Türkiye'nin risk priminin düştüğünü, TL'deki değer kaybının durduğunu ve yatırımcı güveninin arttığını ifade etti. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkış yaşandığını ve brüt rezervlerin artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.

"KAMUDA TASARRUF ÖNEMLİ"

Bakan Şimşek, kamuda tasarrufun önemine vurgu yaparak, vatandaşların da bu konuda beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirdi. Kamuda yapılan tasarrufun, kaynakların daha üretken alanlara yönlendirilmesiyle mümkün olduğunu söyledi.