KARAHAYIT TRM ŞİFA VERMEYE BAŞLADI
Pamukkale Üniversitesi’nin Denizli’nin termal sağlık turizminin gelişimine katkı sunmak amacıyla Karahayıt Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Termal Rehabilitasyon Merkezi, hasta kabulüne başladı. Poliklinik ve acil servis hizmetinin verildiği hastanede 120 hasta tedavi görüyor. PAÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ocak ayında merkezin tanıtımı için Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu düzenleyeceklerini açıkladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle Pamukkale Üniversitesi tarafında 11-13 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Denizli Forumu’nun tanıtımı için Rektör Prof.Dr. Ahmet Kutluhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Karahayıt Termal Rehabilitasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.
Uluslararası forumda Karahayıt Termal Rehabilitasyon Merkezi’nin uluslararası alanda tanıtımının yapılacağını, termal sağlık turizminde dünyada yaşanan gelişmelerin değerlendirileceğini belirten PAÜ Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kutluhan, “Denizli için çok önemli olan Karahayıt Termal Rehabilitasyon Merkezimizin uluslararası tanıtımını yapacağız. 11-13 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek foruma, Almanya, İngiltere, Çin, Hırvatistan, Hollanda ve İspanya’dan termal sağlık alanında uzman bilim adamları katılacak. Üç konsept üzerinde bu uluslararası etkinliği düzenledik. Birincisi bilimsel termal turizm, ikincisi pazarlama, üçüncüsü ise Karahayıt’ın tanıtımı. Bilim insanlarının bilgilerinden yararlanacağız” dedi.
MERKEZDE 92 UZMAN VE PERSONEL HİZMET VERİYOR
Karahayıt Termal Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgiler veren Rektör Kutluhan, tesisin Denizli’nin termal sağlık turizmi alanında hak ettiğini alabilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Merkezimiz tam kapasite ile günde 500 hastaya hizmet verecek durumdadır. Hasta kabulüne başladık. Poliklinik ve acil servis birimlerimiz çalışıyor. Şu an 120 hasta merkezde tedavi görüyor. Yurt dışından gelen bir hastamızın tedavisi sürüyor. Bu tesis, çevresindeki otellerden de konaklama konusunda yardım alacak, otellerle anlaştık. Personel olarak 12 öğretim üyesi, 3 idari personel, 7 teknik, 8 yardımcı teknik personel,10 güvenlik görevlisi olmak üzere 92 çalışanı var. Bu tesis uzman ekibi ve teknik donanımı ile ülkemizin en nitelikli termal sağlık hizmeti sunan merkezi konumundadır. Yataklı kısmını da devreye aldığımızda ağır hastalara da cevap verecek duruma geleceğiz” diye konuştu.
BU MERKEZ TERMAL SAĞLIK TURİZMİNDEKİ YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ TAÇLANDIRACAK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Pamukkale ve Karahayıt’ın binlerce yıl öncesinde insanların dertlerine şifa bulmak için geldikleri, zengin termal kaynaklara sahip bölgeler olduğuna dikkat çekti. Termal sağlık alanında Pamukkale’nin eski günlerine dönmesini, ülkemizden ve dünyanın birçok ülkesinden sağlık arayanların tercih ettiği bir bölgeye dönüşmesini istediklerini söyleyen Zolan, “Termal Rehabilitasyon Merkezi bu yürüyüşün taçlandırılacağı, Denizli’nin artık bir ivme alıp yükseğe çıkacağı bir tesis. Bu tesis uzun uğraşlarla bu noktaya geldi. Ülkemizde bu donamıma, uzman ekibe sahip böyle bir tesis yok. Üniversitemizin uzman ekibi bilimsel olarak termal sulardan yararlanarak ihtiyaç duyan insanlarımıza sağlık hizmeti verecek. Termal sağlığın daha bilimsel ve daha bilinçli en üst seviyede yürüyüşümüzü başlatmış olacağız. Ortaya güzel sonuçlar çıkacak. Bu tesisin duyurulması önemli. Bu amaçla biz de üniversitemizin düzenlediği uluslararası forumda Büyükşehir Belediyesi olarak yer alıyoruz. Dünyanın dört tarafından uzmanlarıyla 3 gün boyunca Denizli, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak” diye konuştu.
Zolan, tesisin bölge turizmi için yıllardır konuşulan günü birlik ve tek gecelik konaklama sorununa da alternatif bir çözüm olacağını, bölgeye termal sağlık hizmeti için gelen hastaların uzun süreli konaklama yaparak, Denizli turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacaklarını vurguladı.