TAİDER, DENİZLİ’DE ŞUBELEŞİYOR

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) iş birliği ile Nesiller Arası Devir Süreci konulu panel düzenledi. TAİDER Başkanı Fatma Olten, dernek olarak Adana ve Mersin’in ardından Denizli’de şube açmayı hedeflediklerini söyledi.

DEGİAD Sadık Çaputcu Hizmet Binasında düzenlenen panele şirketlerinin ikinci ve üçüncü kuşak temsilcileri olan Yorglass Yönetim Kurulu Başkanvekili Gülfem Yorgancılar Perçin, Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Merve Yorgancılar Işıtmak,  Abalıoğlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu ile Abalıoğlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Abalıoğlu  katıldı.

TAİDER Akademi Kurulu Üyesi Mustafa Doğrusoy’un yönettiği panelde aile şirketlerinin öncelikli konusunun şirketin bir sonraki kuşağa huzur, barış ve liyakat içinde devri olduğunu belirten DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, “Aile şirketleri hangi sektörde iştigal ediyorsa olsun, sorunları belli. Bugün günümüzde sürdürülebilirlik konuşuyoruz. İşletmelerimizde bu departmanları kuruyoruz. Bunlarla ilgili projeler gerçekleştiriyoruz ancak, bence bir şirketin en önemli sürdürülebilirlik projesinin bir sonraki nesle huzur içerisinde, barış içerisinde ve liyakatle devrini becerebilmek” dedi.

TAİDER, DENİZLİ’DE ŞUBELEŞİYOR

HER ŞİRKETİN KENDİNE ÖZGÜ DİNAMİĞİ VAR

Bu konuda TAİDER’in oynadığı etkin role vurgu yapan Urhan, “Her ailenin her şirketin kendine özgü bir hikayesi, dinamiği var. Hiçbir şirket, hiçbir hikaye birbirine uymuyor. Bu bir parmak izi gibi.  Kendi şirketlerimizde aile işletmelerimizde bu süreçleri kendimize özgü yönetiyoruz. Ancak, birbirimizden de öğrenebiliriz. Bu şirketlerdeki devir teslim süreçlerini, nesiller arası geçiş süreçlerini iyi yönetebilmiş olan şirketleri dinleyerek feyz alabiliriz, bunlardan örnek alabiliriz. Kötü örnekleri de tabii ki hafızalarımızın bir köşesine not edip, aynı hatalara düşmemek üzere bunları tecrübe hanemize yazabiliriz” diye konuştu.

TAİDER, DENİZLİ’DE ŞUBELEŞİYOR

Bir işi en iyi o işi yapan bilir

Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu da, aile üyelerinin sürece dahil olmasında işi işyerinde öğrenme esasına vurgu yaptı. Abalıoğlu, “Bir işi en iyi o işi yapanlar bilir. Onları dinlemeden karar almamız hataya davetiye çıkarmak olur. Dolayısıyla toplantılarımızda apoletlerimizi çıkarak kararları birlikte alıyor. Böylece ortak aklı kullanarak herkesin benimsediği kararları çıkarmış oluyoruz” dedi. Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Abalıoğlu ise, ailenin 3. Kuşak temsilcisi olarak her daim işe devam etmek üzere motive edildiklerini dile getirerek bu süreçte en büyük desteği aileden gördüklerini vurguladı.

TAİDER, DENİZLİ’DE ŞUBELEŞİYOR

TAİDER, Denizli’de şubeleşiyor

TAİDER Başkanı Fatma Olten, dernek olarak hedeflerinin ülkemizin Dünya genelinde aile şirketlerinin gelecek nesle devrinde en başarılı ülke olması olduğunu söyledi. Denizli’nin ülke ekonomisindeki öncü rolüne değinen Olten, “TAİDER, önemli sanayi şehirlerimizde temsilcilik açması gündemde. Adana ve Mersin’in hemen ardından Denizli’de şube açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.