SÜRÜCÜ KURSLARI YENİ YILA ZAMLI GİRİYOR

Yeni yıla sayılı günler kala, sürücü kurslarından zam haberi geldi. Yeni yılda uygulamaya konulacak yeni tarifeyle B sınıfı için ehliyet kurslarına ödenecek miktar 15 bin TL olarak belirlendi. 

 

Yeni yıla sayılı günler kaldı. 2024 yılında uygulanacak olan ehliyet kurslarının ücretleri de belli oldu. Yeni yılda uygulanacak ehliyet kursu fiyatlarına dair konuşan Denizli Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Özmen Atalay artan maliyetler nedeniyle fiyatlarda artış olduğunu belirtti. Atalay, “Dernek olarak yaptığımız yönetim kurulu toplantımız sonucu 2024 yılına ait ehliyet sınıflarının fiyatlarını belirledik. Yeni fiyatların sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

B SINIFI EHLİYETİN KURS ÜCRETİ 15 BİNE ÇIKIYOR

Yeni yılda uygulamaya girecek olan zamlı tarifeye göre B sınıfı ehliyet için ehliyet kurslarına 15 bin TL ödeme yapılacak. A ve B sınıfı ehliyet için 15 bin TL ile C ve D sınıfı ehliyet için 16 bin TL oldu. B sınıfı manuel araçlar için özel ders ücreti 750, otomatik araçlar için ders ücreti ise 800 oldu. B sınıfı ehliyet kurslarında; teorik ders, 2 simülatör/pist, 14 direksiyon dersi bulunuyor. Ehliyet kurslarının ücretleri, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor. 

SÜRÜCÜ KURSLARI YENİ YILA ZAMLI GİRİYOR