SADECE YABANCI İLE BU İŞ OLMAZ

2024 yılı için ön rezervasyonlar turizmcinin sektöre dair umutlarını artırdı.  Buna karşın pandemi sürecinden ders çıkaran turizmciler sadece yabancı gruplarla işin yürümeyeceğinin farkında. İç pazarı artırmak isteyen turizmci ulaşım sorununun çözülmesini istiyor.

Pandemi sürecinin ardından deprem felaketi ile büyük darbe alan turizm sektörü yaralarını sarmaya çalışıyor.  Bu yıl biraz nefes alan turizmciler 2024 yılı için yapılan ön rezervasyonlardan memnun. Pamukkale’nin önemli duraklarından biri olan Doğa Termal Hotel’de Genel Müdür Murat Taşlıcalı, Denizli turizminin sadece yabancı turlara bağlı olmaması gerektiğini, yerli turistlerin de çekim merkezi haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

SADECE YABANCI İLE BU İŞ OLMAZ

Bu konuda DENTUROD’un yürüttüğü çalışmalar olduğunu belirten Taşlıcalı, “2024 yılına baktığımızda gelen ön rezervasyonlar iyi bir sezon geçeceğini gösteriyor. Denizli ve Pamukkale olarak düşündüğümüzde yapmamız gereken daha çok şeyin olduğunun farkındayız. Bölge olarak iç pazar turizmini artırmamız gerekmekte. Sadece yabancı tur grupları ile bu işin olmayacağını pandemi dönemi ve sonrası gördük. Yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşlarımızın tatil yapmasını haklı olarak zorlaştırmaktadır.  Bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

SADECE YABANCI İLE BU İŞ OLMAZ

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Taşlıcalı uçak sefer sayılarının artırılması gerektiğini, bunun sadece sanayiciler için değil turizmciler için de önemli olduğunu kaydederek; “Fizik Tedavi Hastanesi’nin hizmete alınması, Pamukkale ve ören yerinde gece aydınlatmasının tamamlanması, Aydın – Denizli otoyolunda sona gelinmesi, kent müzesinin hizmete girmesi gibi gelişmeler iç pazarı genişletmek adına olumlu adımlar. Bu gelişmeler Denizli turizminin bilinirliğini daha da artıracaktır. 2024 yılı ve sonrası için iyi şeyler istiyor isek herkes üzerine düşeni yapıp , senin-benim  değil bizim diyerek bölgenin değerini önemini ve güzelliklerini öne çıkarmamız gerekir” diye konuştu.