DAHED: TEPKİMİZİ GÖSTERECEK GÜÇTEYİZ

Denizli’de sağlık çalışanlarına yönelik saldırı DEHAD’in tepkisini çekti. Başkan Karaomca Ök; “Tepkimizi gösterecek güce sahibiz” dedi, sağlıkta şiddetin önlenmesini istedi.

Babadağ’da iki sağlık çalışanına yönelik saldırı Denizli Aile Hekimleri Derneği’nin (DAHED) tepkisini çekti. DAHED Başkanı Bilge Karaomca Ök yaptığı yazılı açıklamada sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artmasına dikkat çekti, güvenlik açısından çıkmaz içinde olduklarını kaydetti.

Hekimlerin işlerini tedirginlikle yaptıklarını kaydeden Karaomca Ök, “Sağlıkta şiddeti engelleyecek, caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmıyor,yapılanlar da uygulanmıyor” diye konuştu.

Olaya ciddiyetle yaklaşan kamu bürokratlarını tebrik eden, şüphelinin tutuklanması yönündeki çabayı takdir ettiklerini belirten Karaomca Ök; “Bu olayın basit bir olay olmadığının farkındayız. Tepkimizi,mitingden, iş bırakma ya da CİMER eylemlerine kadar farklı şekillerde gösterme gücüne sahibiz. Ancak bu süreçte takınacağımız tavrı, olayın mağduru sağlık çalışanımız ve meslektaşlarımızla istişare ederek belirliyoruz. Buradan bir kere daha hatırlatmak istiyoruz: sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için caydırıcı yasal düzenlemelerin acilen uygulamaya girmesi ve sağlık çalışanlarının güvenliği için dünyada da örnekleri olduğu gibi etkin önlemler alınmasını istiyor ve kararlılıkla takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz” diye konuştu.