ADM-GDZ ELEKTRİK, TEDAŞ’LA DİJİTAL ATÖLYE PROTOKOLÜ İMZALADI

ADM ve GDZ Elektrik ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü arasında, elektrik dağıtım sektörüne verilen tüm eğitimlerin zamandan ve mekândan bağımsız olarak verilmesini sağlayan TEDAŞ Dijital Atölye Sisteminin kullanımına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nde yapılan imza töreni ile hayata geçirilecek olan sistem sayesinde, eğitimlerde teknik bilgilendirme konuları öncelikli olarak ele alınacak.

Gerçek hayatta karşılaşılan problemlerden yola çıkılarak üç boyutlu sanal ortamlarda oluşturulan sanal gerçeklik senaryoları ve bu senaryolar içerisinde kullanıcıların problemlerin çözümü için gerçekleştirebilecekleri çeşitli etkileşimleri içeren yazılım teknolojisiyle ilerletilen sistemde, önceliğin 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimlerinin olması planlanıyor.

Dijital Atölye sektör ve şirket için önemli bir adım

Protokolle ilgili açıklama yapan Gdz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, “Eğitimlerin daha etkili ve çarpıcı bir şekilde sunulması için teknolojiyi kullanarak gerçek hayattaki problemlerden esinlenerek üç boyutlu sanal ortamlarda oluşturulan senaryolar ve interaktif yazılım teknolojisiyle çalışma arkadaşlarımızın farkındalıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bu protokol ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini de daha erişilebilir, etkileşimli ve öğretici hale getirerek çalışma arkadaşlarımızın daha güvenli bir çalışma ortamında olmalarını sağlamak adına önemli bir adımdır" dedi.

ADM ve GDZ Elektrik ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü arasında, elektrik dağıtım sektörüne verilen tüm eğitimlerin zamandan ve mekândan bağımsız olarak verilmesini sağlayan TEDAŞ Dijital Atölye Sisteminin kullanımına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZIN İŞ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Yeni uygulama alanlarında yapmış oldukları çalışmaları sürdürürken eğitim alanında da teknolojik gelişmelerin takipçisi olduklarını ifade eden Adm Elektrik Genel Müdürü Ahmet Bayramoğlu ise,  TEDAŞ’ın uygulamaya geçirdiği Dijital Atölye Sistemi ile sektörde önemli bir adım atılmış olduğunu söyledi. Enerji sektörü olarak tehlikeli bir iş sınıfında bulunduklarının altını çizen Bayramoğlu, “Özellikle elektrik dağıtım alanı enerji sektörünün sahada var olan en aktif kolunu oluşturuyor. Bu çalışmalar doğa olaylarından bağımsız her türlü koşulda devamlılık gösteriyor. Bu nedenle çalışma arkadaşlarımızın önce kendi can güvenlikleri için eğitimlerini aksatmadan sürdürmeleri bizler için önem arz ediyor.” dedi.

Yüksel ve Bayramoğlu, iş süreçlerini geliştirme noktasında sektöre destek olacak projeyi hayata geçiren TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı’ya teşekkür etti.