AKKÖY CAMİİ’NİN RESTORASYONUNU İSTEDİ

Akköy’deki 150 yıllık tarihi caminin restorasyonunu talep eden Denizli Milletvekili Ün, konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenerek; “Sahip çıkmak için rant sağlayan bir eser mi olması gerekiyor?” diye sordu.

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, TBMM’de yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenerek ciddi tahribata uğrayan Akköy Yukarı Camii’nin restorasyonunu istedi. 150 yıllık kültürel mirasın kaderine terk edildiğini belirten Ün, “Denizli Pamukkale ilçemizde 150 yıllık tarihi Akköy Yukarı Camii'miz var. 1880 yapımı bu camii, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kanunu çerçevesince koruma altında. Ahşap oymalarının yanı sıra, geleneksel kalem işi sanatımızın en nadide örneklerinden bir tanesi bu camimiz. Ancak koruma altında olmasına rağmen kaderine terk edilmiş bir camimiz. Camii tavanından su akıyor ve bakımsızlık nedeniyle tahrip olmuş durumda. Çatısının çökme tehlikesi nedeniyle de şu an ibadete de kapalı. Belediye de bir takım kendince haklı nedenlerle restorasyonu yapmıyor ve tarihi bir eserimiz göz göre göre yıkımın eşiğine sürükleniyor” diye konuştu.

AKKÖY CAMİİ’NİN RESTORASYONUNU İSTEDİ

Yapının bir an önce restore edilmesi gerektiğini belirten Ün; “Ülkemizde bu durumdaki bir eseri restore etmek için o eserin illa Galata Kulesi gibi rant sağlayan bir eser mi olması gerekiyor?” diye sordu.

AKKÖY CAMİİ’NİN RESTORASYONUNU İSTEDİ