PAÜ’DE 9 KİTABIN TAKDİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Cumhuriyet’in 100. Yılına armağan olarak çıkarılan kitapların tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.
PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde, Cumhuriyetin 100. Yılına özel 9 kitabın takdim ve tanıtımı gerçekleştirildi. Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda yapılan törende Kazak geleneğinde bulunan “tusav keser” ya da “köstek kesme” olarak isimlendirilen gelenek sergilendi. Tören İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt’ın açış konuşması ile başladı. Konuşmalar fakülteden emekli Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Tüzün’ün ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın’ın konuşmaları ile devam etti.
Akalın konuşmasında; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılında önemli etkinlikler yaptığını, bunlar içerisinde kaleme alınan kitaplar dolayısıyla editörleri ve yazarları tebrik ettiğini, yapılan bu çalışmaların kurumsal hafızanın oluşumu için çok önemli olduğunu belirtti.
Dekan Beyazıt: “100. yıla armağan için hazırladığımız ‘Sosyal Bilimlerde Cumhuriyetin Birikimi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ isimli kitabımızda sosyal bilimlerde cumhuriyetin birikimini ortaya koymayı hedeflediğimiz gibi fakültemizin, bölümlerimizin tarihçesini, üretilen lisansüstü tezleri inceleyerek 30 yılımızın bir bilanço değerlendirmesi yapmak istedik” ifadelerini kullandı.
Beyazıt ayrıca “100. yıl için yapılan etkinliklerimizle, yazılan 9 kitabımızla tüm akademik ve idari personelimin ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin bir üyesi’ olma bilinciyle, kuruma aidiyet duyarak çalıştıklarını görmek bizleri çok mutlu etmiştir” diye konuştu.
KİTAPLARI ANLATTI
Kendi fakülteleri dışında Arkeoloji, Coğrafya, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Felsefe, Sanat Tarihi, Sosyoloji ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinin de 100. Yıla armağan kitaplar hazırladıklarını belirten Beyazıt; “100’üncü yıl için tarihe önemli bir not düşeceğimizi belirtmiştim. Fakültem hazırlanan 9 kitap ile bu sözümü mümkün kıldı. Bugün bunun mutluk ve gururunu taşıyorum, fakültemizin potansiyelinin, müktesebatının çok güçlü olduğunu, bölümlerimiz arasındaki irtibatı, işbirliğini geliştirerek, sahip olduğumuz çalışma barışını koruyarak ve üreteceğimiz yeni projelerle çok daha iyi noktalara ulaşacağımıza inancımın tam olduğunu belirtmek isterim. 100. yıl için yapılan etkinliklerimizle, yazılan 9 kitabımızla tüm akademik ve idari personelimin “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin bir üyesi” olma bilinciyle, kuruma aidiyet duyarak çalıştıklarını görmek bizleri çok mutlu etmiştir. Bayrağı bizlerden devralacak yetişen genç nesil akademisyenlere büyük görevler düştüğünü, sadece bireysel başarının değil kurumsal başarının da çok kıymetli olduğunu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.
Törende editör ve yazarlar, kitaplarının tanıtımlarını gerçekleştirdi. Kitapların akademik hayata takdimi gerçekleştirildikten sonra, kitap editörlerine, yazarlarına teşekkür belgesi verildi.