ÜRETİME BÜYÜK DESTEK

Büyükşehir belediyesi bu yıl üreticilere mera ıslahı, tohum desteği, sera tuzakları, toprak analiz desteği, fidan desteği ve balık üretim tesislerinde dezenfektan kullanımına ilişkin destek verecek. Yeni yılda meyve üreticilerinin haşere ile mücadelesine de yardım edilecek.

Geçtiğimiz yıl kurduğu tesisler, doğrudan fidan ve tohum destekleri ile tarım zararlılarına karşı mücadelede üreticinin yanında yer alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında da desteklere devam edecek.

Yapılan yazılı açıklamada ilk olarak sera sahibi üreticilere sarı-mavi görsel yapışkan tuzak desteği yapılacağı kaydedildi. Yıl içinde mera ıslahlarının süreceği açıklanırken, yem bitkilerinin yetiştirilmesinde üreticilerin yanında olunacağı belirtildi.

Tarım ve hayvancılık sektörleri için özel destekler programlayan büyükşehir belediyesinin nohut tohumu, zeytin fidanı dağıtacağı, üreticilere toprak analizi desteklemesi yapacağı açıklandı.

Balık üretimi yapan küçük işletmelere dezenfektan kullanımı desteği verileceği küçükbaş üretiminde de verimliliği artırma projelerinin hayata geçirileceği kaydedildi.

Çiftçilere ayrıca ayva ve elmada zararlı ile mücadelede destek verilecek. Üzüm bağlarında salkım güvesine karşı biyoteknik mücadele yöntemlerinin yaygınlaştırılması amacı ile feromon tuzak desteği de verilecek.

ÜRETİME BÜYÜK DESTEK

‘BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tarım ve hayvancılığın gelişerek üreticilerin daha çok kazanması için bugüne kadar kent genelinde onlarca destek projesi hayata geçirdiklerini söyledi. Tarım ve hayvancılığa yönelik destek projelerinin 2024 yılında da artarak süreceğini kaydeden Başkan Zolan, “İnşallah çiftçi ve üreticilerimize nefes aldıracak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Üreticilerimizin ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİME BÜYÜK DESTEK

HANGİ DESTEKLER VERİLDİ?

Büyükşehir belediyesi geride kalan 2023 yılında üreticilere pek çok alanda destek sağlamıştı. Tohum desteği, bal ormanı projesi, damızlık koç ve teke hibesi, mera ıslahı destekleri sağlanmış 29 kilometre tarımsal sulama borusu üreticilere dağıtılmıştı. 18 merada hayvanların su ihtiyacının karşılanması için rüzgar gülleri inşa edilmiş, 2 bin 400 arı yetiştiricisine ise ekipman yardımı yapılmıştı.

Destekler kapsamında Beyağaç’ta 60 ton kapasiteli zeytinyağı üretim tesisi hizmete açılmış, Serinhisar’da flake üretim tesisi yapımına başlanmıştı.

Çivril’de lisanslı depoculuk tesisi inşasına başlanmış, ayrıca çiftçilere makine desteği sağlanmıştı. Bu kapsamda tohum eleme, silaj paketleme, ceviz soyma, ceviz kurutma, ilaçlama makineleri ve su tankerleri dağıtımı yapılmıştı.

Büyükşehir belediyesi küçükbaş yetiştiricilerine yönelik aşı uygulamaları, süt analiz laboratuarı, mineral yalama taşı dağıtımı yapmış, alabalık üreticilerine de dezenfeksiyon desteği vermişti.