BİN SOKAK HAYVANI YENİ YUVASINA KAVUŞTU

Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi son bir yılda 28 bin 664 sokak hayvanını ağırladı. Bu hayvanlardan bin 18’ine sıcak bir yuva bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında hizmete açtığı Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin geçen yılki faaliyetlerine ilişkin veriler açıklandı.

5 yıldızlı otel konforunda olarak nitelendirilen tesis 135 bin metrekare alana sahip olması özelliği bakımından Türkiye’nin en büyük rehabilitasyon merkezlerinden biri olarak işaret ediliyor. 2023 yılında tesiste 28 bin 665 sokak hayvanının misafir edildiği açıklandı. Bu sokak hayvanlarına aşı, ameliyat, bakım ve tedavi hizmetleri uygulandı. Tesis açıldığı günden bu yana ise toplam 54 bin 820 can dosta bakım ve tedavi uyguladı.

BİN SOKAK HAYVANI YENİ YUVASINA KAVUŞTU

‘YABANİ HAYVANLARA DA YARDIM ETTİLER’

Tesis sokak hayvanlarının sahiplendirilmesine de önemli katkı koydu. Geçen yıl bin 18 sokak hayvanı yeni sıcak bir yuvaya kavuştu. Son 5 yılda toplam 6 bin 183 sokak hayvanı sahiplendirilmiş oldu.

Zaman zaman yabanı hayvanlar da tesisin konuğu oldu. Süreç içinde çeşitli nedenlerle yaralanmış kartal, atmaca, tilki, sincap ve leylek gibi 87 yabani hayvanı da sağlığına kavuşturarak doğal yaşamına döndürdü.

Sokak hayvanlarına acil müdahale aracı olan canbulans da son bir yılda 4 bin 400 vakaya müdahale etti.

BİN SOKAK HAYVANI YENİ YUVASINA KAVUŞTU

ZOLAN’DAN SAHİPLENME ÇAĞRISI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’ye örnek olan tesiste can dostlar için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, “Bu dünya sadece biz insanlara ait değil. Birlikte yaşadığımız diğer canların da hayatlarını kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu aşamada, misafir ettiğimiz can dostlarımızın kalıcı bir sıcak yuvaya sahip olmasını çok önemsiyoruz” dedi. Anne-babaların çocuklarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etmelerini tavsiye eden Başkan Zolan, “Burada çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz. Can dostlarımızla buluşma imkanı sunuyoruz. ‘Satın alma sahiplen’ kampanyamız ile arzu eden hemşehrilerimiz burada can dostlarımızı sahiplenebilirler” ifadelerini kullandı.

BİN SOKAK HAYVANI YENİ YUVASINA KAVUŞTU