DETAYLAR ERDOĞAN'IN MASASINDA

Emekliler bugünkü kabine toplantısını bekliyor. En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı bu toplantıda belirlenecek.

Emeklilerin gözü kulağı bugün yapılacak olan yılın ilk Kabine toplantısında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan Kabine, emekli maaşlarına yapılacak ek zam ve refah payını masaya yatıracak. Peki, emeklilerin merakla beklediği ek zam ve seyyanen zammın detayları neler? İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

KABİNE TOPLANTISINDA EMEKLİ MAAŞLARI GÜNDEMDE

Kabine'nin 3 haftalık bir aradan sonra toplanması bekleniyor ve emekli maaşlarındaki zam oranlarının gözden geçirilmesi en önemli gündem maddelerinden biri. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konuda sunum yapmaları bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞLARINDA YENİ DÜZENLEME

Bağ-Kur ve SSK emeklileri arasındaki yüzde 11,68’lik farkın kapanması ve emekli maaşlarına yapılacak zam, Kabine'nin öncelikli konuları arasında yer alıyor. Emeklilere yapılacak zamda öne çıkan formül, tüm emekli maaşlarını yüksek zam oranı olan kesime eşitlemek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı farklı formüller üzerinde çalışırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı maliyet hesaplamalarını yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın refah payı ile ilgili son kararı vereceği belirtiliyor.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI VE ÖDEME TARİHLERİ

Emekli maaşlarına yapılacak zamda iki ana formül öne çıkıyor: Seyyanen zam ve oransal zam. 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının 10.000 TL'nin üzerine çıkması bekleniyor. Zamlı emekli maaşlarının ödeme tarihleri ise SSK emeklileri için 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklileri için 25-28 Ocak olarak öngörülüyor. Eğer zam oranları zamanında belirlenemezse, farkların sonradan hesaplara yatırılacağı ifade ediliyor.