DOĞAN’A TEDBİREN BORÇLANMA YETKİSİ

Merkezefendi Belediyesi’ne karşı açılan muhtelif davaların kaybedilmesi durumunda, icra takibi başlatılarak ödenecek tutarın daha da artmaması amacıyla Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a borçlanma yetkisi verildi. Meclis oy birliği ile dava dosyalarının ödemelerinde kullanılmak üzere 15 milyon liraya kadar borçlanma yetkisini karara bağladı.

Merkezefendi Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında yapıldı. Toplantıda belediye aleyhine açılan muhtelif davaların kaybedilmesi durumunda, icra takibi başlatılabileceği, ödemelerin gecikmesi durumunda daha da artabileceği bu yönüyle belediyenin zarara uğratılmaması için ödemelerin düzenli yapılması gerektiği konusu gündeme geldi.

DOĞAN’A TEDBİREN BORÇLANMA YETKİSİ

AMAÇ İCRA TAKİPLERİNİ ÖNLEMEK

Konu gündemde;  “Belediyemize karşı açılan davaların kaybedilmesi halinde derhal icra takibine konulmasını engellemek için Tehr-i İcra talepli temyiz/istinaf başvurusunda mahkeme ve icra dairelerine verilmek üzere resmi veya özel bankalardan 15 milyon TL’ye kadar gayri nakdi kredi (Teminat Mektubu) limiti tespit edilmesine, teminat mektubu alınmasına, teminat mektubu alınmasıyla ilgili iş ve işlemleri yapmaya, sözleşme ve diğer evrakları imzalamaya Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a yetki verilmesi” başlığı ile yer aldı.

DOĞAN’A TEDBİREN BORÇLANMA YETKİSİ

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Toplantıya katılan meclis üyeleri, plan ve bütçe komisyonundan gelen maddeyi görüştükten sonra oy birliği ile Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı yetkilendirdi.