BALONDAN PARAŞÜTLE ATLADILAR

Pamukkale’de sıcak hava balonları ile bin 500 metre irtifaya çıkan 10 paraşütçü gösteri uçuşu yaptı. Eşsiz manzaraya aşık olan pilotlar yaşadıkları hissi ‘rüya gibi’ diyerek anlattı.

Doğal güzelliği ve kültürel mirası ile her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Pamukkale, doğa sporları tutkunlarını da kendine çekiyor. Sıcak hava balonları ile ziyaretçilerin gökyüzünden izleyebildiği eşsiz manzara bu kez paraşütçülere konukseverliğini gösterdi.

Paraşüt pilotu Mehmet Yıldız’ın organize ettiği etkinlikte 10 sporcu sıcak hava balonları ile bin 500 metre irtifaya çıktı. Buradan tek tek atlayan paraşütçüler hem eşsiz manzaranın tadını hem de gökyüzünde süzülmenin keyfini yaşadı. Beyaz travertenler üzerinde gün doğumu manzarası eşliğinde süzülen sporcular ören yerinin çeşitli noktalarına iniş gerçekleştirdi.

BALONDAN PARAŞÜTLE ATLADILAR

‘UZUN ZAMANDIR BU ATLAYIŞ PLANLANIYORDU’

Yıldız, Pamukkale’de ilk kez sıcak hava balonundan atlayış gerçekleştirildiğini belirterek; “Uzun zamandır bu atlayış üzerinde çalışıyorduk. Başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Pamukkale’deki etkinliklere balondan atlama etkinliğini de bu şekilde eklemiş olduk. Pamukkale bu konuda güvenli ve hava şartları uygun bir nokta. Hava koşulları her yıl ortalama 220 gün balonla uçuş imkanı sağlıyor. Yani 220 gün boyunca atlayış yapılabilir. Bu Dünya’da ender görülen bir durum” ifadelerini kullandı.

BALONDAN PARAŞÜTLE ATLADILAR

‘BEYAZ CENNETTE UÇUŞ BAMBAŞKA’

Travertenler üzerinde uçmanın bambaşka bir keyfi olduğunu söyleyen Yıldız; “Paraşütle atlamayı sevenlerin büyük keyif alacağı bir aktivite oldu. Çok farklı bir etkinlik oldu” diye konuştu.

Atlayışa katılan pilot Hasan Dökmetepelioğlu, Pamukkale’yi yukarıdan gören bir manzaradan atlayış yapmanın eşsiz olduğunu vurgularken pilot Faruk Altındağ; “Bu duygu anlatılmaz ancak yaşanır. Pamukkale efsanevi bir yer. Masallar diyarı gibi” ifadelerini kullandı.