EMEKLİYE EK ZAM İÇİN TARİH VERİLDİ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında ilave zamma ilişkin çalışma yürütüldüğünü kaydetti, ay sona gelmeden konunun netleşeceğini belirtti.

Memurlarla memur emeklilerinin aylıklarında, toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 15 zammın üstüne 2023 yılı temmuz-aralık döneminde oluşan enflasyon farkıyla birlikte yüzde 49.25 artış olurken, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına geçen yılın ikinci altı aylık döneminde oluşan TÜFE oranında artışla yüzde 37,57 zam yapıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında oluşan yüzde 11,68 zam farkından dolayı aradaki açığı kapatacak oransal bir düzenleme gündemde.

DÜZENLEMENİN MECLİS'E GELMESİ BEKLENİYOR

Ekonomim gazetesinde yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler,  emekliler arasındaki zam farkının giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma yapıldığını bildirdi. İlgili bakanlıklarla yürütülen çalışmada, en düşük emekli maaşının yükseltilmesinin de bulunduğu, işverene asgari ücret desteğinin 750 liraya çıkarılması için hazırlanan kanun teklifi ile birlikte emekliye ek zam düzenlemesinin Meclis'te yasalaşacağı öğrenildi.

OCAK AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI

AK Parti Grup Başkanı Güler, emekli maaşlarında iyileştirme için ilgili bakanlıklarla görüşüldüğünü belirterek, "Konuyla ilgili çalışılıyor. Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi yapılıyor. Önümüzdeki haftaya kadar çalışmalar neticelenirse kabine toplantısında değerlendirilir, sonra kanun teklifimize koyarız, ocak ayının üçüncü haftasında netleştirmiş oluruz" diye konuştu. Güler, ilgili bakanlıklarla yürütülen çalışmada iyileştirme için bütçe imkanlarının da değerlendirileceğini kaydetti.

TORBA KANUN TEKLİFİNDE YER ALACAK

Asgari ücrete devlet desteği ve kısa çalışma ödeneğine ilişkin kanun teklifi hazırlığı da olduğuna işaret eden Güler, ek zam olması durumunda bunun teklifin içinde değerlendirilebileceğini belirtti. Güler, Asgari ücret artırıldığı için işveren desteğinin 700 liraya çıkarılması, kısa çalışma ödeneği ve diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik kanun teklifimiz var, ona çalışıyoruz. Onun içinde değerlendirilir. Önemli olan sadece bir oranın belirlenmesi, artışın ortaya çıkması değil, bütçeyi de ortaya koymamız lazım" dedi.