227 YILLIK TARİHİ CAMİYE MODERN DOKUNUŞ

Acıpayam Belediyesi, Yazır Mahallesi’ndeki Hacı Ömer Efendi adında 1797 yılında yaptırılan tarihi cami çevresinde çalışmalara başladı. Projenin tamamlanmasıyla sosyal tesis, belediye çay bahçesi, pazar yeri ve çocuk oyun parkıyla mahalle sakinlerine modern bir yaşam alanı sunulacak.

Acıpayam Belediyesi, Yazır Mahallesi’ndeki Hacı Ömer Efendi adında 1797 yılında yaptırılan tarihi cami çevresi için proje başlattı. Tarihi caminin yanında bulunan belediye tarafından Orman Bölge Müdürlüğü’nden satın alınan alanda sosyal tesis, belediye çay bahçesi, pazar yeri ve çocuk oyun parkı çalışmaları başladı. İnşaat çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, “Bizim için ayrı bir önemi olan tarihi Yazır Camisi’nin yanında yer alan alanda  sosyal tesisimizin, belediye çay bahçemizin, pazar yeri ve çocuk oyun parkının inşaatına devam ediyoruz” diye konuştu.

227 YILLIK TARİHİ CAMİYE MODERN DOKUNUŞ

“MAHALLELİ KEYİFLİ VAKİT GEÇİRECEK”

Denizli'nin tarihi ve kültürel zenginliklerine katkı sağlamayı da amaçlayan proje kapsamında, Yazır Camisi çevresine modern bir çehre kazandırılacağını ifade eden Başkan Şevkan; “Sosyal tesis, belediye çay bahçesi, pazar yeri ve çocuk oyun parkı, mahalle sakinlerine ve ziyaretçilere geniş bir kullanım alanı sunacak. Vatandaşlarımızın ve bölgeye gelen misafirlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu alanı değerlendiriyoruz. Modern tesislerle donatılmış bu alan, mahalle sakinlerinin keyifli vakit geçirmelerine olanak tanıyacak” şeklinde konuştu.

227 YILLIK TARİHİ CAMİYE MODERN DOKUNUŞ