ÇAĞDAŞ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ GRUBU YÖNETİME TALİP

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 17. olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Yaklaşık bin 800 üyenin sandık başına gideceği genel kurul öncesi açıklama yapan Prof. Dr. Soner Haldenbilen öncülüğündeki Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu, yönetime talip oldu.

TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi, 17. Genel Kurula hazırlanıyor. Yaklaşık bin 800 üyenin bulunduğu İMO’da genel kurul, 20-21 Ocak 2024 çoğunluklu, 10-11 Şubat çoğunluk aranmadan gerçekleşecek. Mevcut Başkan Nigar Hüyük’ün aday olmayacağının belirtildiği genel kurul, Nihat Zeybekci Kongre Merkezi’nde oy verme işlemleri ise oda binasında yapılacak. Prof. Dr. Soner Haldenbilen öncülüğündeki Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. Toplantı’ya Başkan Hüyük de katıldı.

“17. DÖNEMDE GÖREVE TALİP OLUYORUZ”

Yeni yönetime talip olduklarını ifade eden ve grup adına konuşan Prof. Dr. Haldenbilen, “Gücünü üyelerinden alan ve üyelerine güç katan katılımcı bir yönetim anlayışı ile Çağdaş Mühendisler Grubu adına sizlerle paylaştığımız listede yer alan arkadaşlarımızla birlikte 17. Dönemde göreve talip oluyoruz. 2020 yılında başlayan ve 2022 yılında sona eren pandemi, 2024 yılının başında yaşadığımız terör olayları ve şehitlerimiz, yıldönümü yaklaşan 6 Şubat Maraş depremi, yaklaşan yerel seçimler ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların gölgesinde içimiz buruk bir şekilde mesleki sorumluluklarımızdan kaçmadan, ulusal değerlerimize sahip çıkarak mesleğimizin evrensel değerleri ışığında önce meslektaşlarımıza, sonra şehrimize ve ülkemize katkı sağlamak amacındayız. Bu amaca ulaşmak için 20. YY’da sona eren temsili demokrasi anlayışından uzaklaşıp katılımcı bir demokrasi anlayışı ile zor bir dönemden geçen meslektaşlarımızın ilgi ve desteğini odamıza yönlendirmek ve onların desteğini alarak mesleğimize olan ilginin saygınlığın arttırılmasını hedeflemekteyiz” dedi.

ÇAĞDAŞ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ GRUBU YÖNETİME TALİP

PROJELERİNDEN BAHSETTİ

Kısaca projelerinden de söz eden Prof. Dr. Haldenbilen, “Kısa dönemde yapmayı planladığımız ve çalışma programımızda da yer vermek istediğimiz konuları da sizlerle paylaşmak isterim. Şantiye şefliği, projeci üyelerimizin güçlendirme konusunda eğitim ve belgelendirilmesi, haksız rekabetin önlenmeye çalışılması, yapı denetimde çalışan meslektaşlarımızın sorunları, iş güvenliği uzmanlığı, Yerel yönetim adayları için İMO adına ulaşım, mevcut yapı stoğu, içme suyu ve su kaynaklarımız, çevre ve enerji alanlarında tespit ve önerilerimizi rapor olarak sunmak, katılımcılığı arttırmaya yönelik projeler geliştirmek. Tüm üyelerimizi 10 Şubat’ta Nihat Zeybekci Kongre Merkezi Fatma Yıldız salonundaki  genel kurulumuza ve 11 Şubat oy verme işlemleri  için şube binamıza bekliyoruz. Mesleğimize ve odamıza sahip çıkalım” diye konuştu.

ÇAĞDAŞ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ GRUBU YÖNETİME TALİP

ADAY YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE DELEGELERİ

Prof. Dr. Soner Haldenbilen öncülüğündeki Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu, şu isimlerden oluştu: Soner Haldenbilen, Burcu Kural Kalaycı, Ahmet Tanrıkulu, Mehmet Tolga Buruk, Oğuzhan Ozansoy, Enes Er ve Sait Yiğit. Asil delegeler: Bayram Tanık Çaycı, İ. Atakan Demirhan, Zeynep Karaıslı Asar, İzzet Şekerci, Soner Haldenbilen, Eray Kara, Mustafa Ulu, Gönenç Keser Acar, Erhan Derici ve Erman Besli.