COTTONBOX'IN YAPAY ZEKA KOLEKSİYONU HEİMTEXTİL FUARI'NDA 

Ev tekstili sektöründe öncü firmalardan Cottonbox, Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen HeimTextil Fuarı'nda ziyaretçilerle buluştu. Dünyanın dört bir yanından gelen tekstil üreticilerini bir araya getiren fuarda, Cottonbox'ın yapay zeka ile tasarlanan “Yapay Zeka” nevresim koleksiyonu büyük ilgi gördü.

 

Cottonbox, güçlü üretimi ve tecrübesiyle ev tekstili sektörünün en büyük 3 markasından biri olarak kabul ediliyor. Pamuklu ev tekstili alanında geniş bir ürün yelpazesine sahip olan firma, yıllık 1.000.000 adet ürün satışı gerçekleştiriyor. 2023 yılında iç pazarda yüzde 35, ihracatta ise yüzde 15 büyüme ile 450 milyon TL ciro elde eden Cottonbox, 61 ülkeye ihracat yaparak, üretiminin yarısını ihraç ediyor. Bu yıl, ihracatta dolar bazlı yüzde 10 büyüme hedefleniyor.

Cottonbox, HeimTextil Fuarı’nda sürdürülebilir ve doğa dostu tasarımlarına vurgu yaptı. Geri dönüşümlü ürünler ve farklı iplik ve dokuma yöntemleriyle üretilen ürünler büyük ilgi topladı. Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, fuardaki katılımlarının ev tekstili sektöründeki yeniliklere liderlik etmek ve geleceğin dönüşümüne hazır olmak adına önemli olduğunu belirtti.

Turgut, Türkiye'nin ev tekstili ihracatında büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayarak, Cottonbox olarak bu potansiyeli değerlendirdiklerini belirtti. Pandemi süreci ve sonrasında yaşanan zorluklara rağmen, markanın yatırımlarından güç alarak sektördeki tüm avantajları sonuna kadar değerlendirdiklerini ifade etti. Yenilikçi yaklaşımları ve geniş ürün çeşitliliği ile ihracat ağlarını genişlettiklerini, yeni pazarlara girerek global marka vizyonlarını derinleştirmek istediklerini ekledi.