EĞİTİM GÜCÜ’NDEN ANKETÇİ MÜDÜR TEPKİSİ

Denizli’de bir lisede velilere ‘Hangi öğretmeni tercih edersiniz?’ sorusunun yöneltildiği anket yaptığı, özellikle bir öğretmene karşı mobbing uyguladığı ileri sürülen okul müdürünün bir başka okula tayini Eğitim Gücü Sendikası’nın tepkisini çekti.

Eğitim Gücü Sendikası, Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli bir idarecinin bir başka okula aynı yetkilerle tayinine tepki gösterdi.

Eğitim Gücü Sendikası Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Gülay Çetkin, okul müdürünün yüksek puanla okula tayin olan bir öğretmene karşı mobbing uyguladığını, norm fazlası görevlendirmelerinde kendisine yakın öğretmenlerin görev yeri değişmemesi için bu öğretmenden zorla imza almaya çalıştığını iddia etti.

Müdürün okulun resmi internet sayfasında bir anket gerçekleştirdiğini, ‘memnuniyet anketi’ adı altındaki çalışmada velilere ‘hangi öğretmeni istediğinin’ sorulduğunu, velilerin yönlendirilerek atamayla sonradan gelen öğretmenin istenmemesinin sağlandığını kaydeden Çetkin; “Bu uygulamaları yapan idareci bir başka okula müdür olarak atanıyor. Orada da anket yapıyor mu acaba?” diye sordu.

Okul müdürünün çalışma yöntemine il müdürlüğünün göz yumduğunu belirten Çetkin; “İlginç şeyler duyuyoruz. Okul müdürlerimiz kanun tanımaz, hukuk bilmez bir tavır ve yaptıklarının arkasında dağlar varmış özgüveni ile külhanbeyi edalarında davranmaktadırlar. Bu konunun ciddi anlamda masaya yatırılıp çözülmesi gerekmektedir. Eğitimin yönetim mekanizması çökmek üzere, alarm vermektedir” ifadelerini kullandı.