MTV ÖDEMESİNDE SON GÜN

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinde ilk taksit için son gün bugün. MTV'de gecikme faizi uygulanmaması için ilk taksiti ödemeyenlerin bugün ödeme yapması gerekiyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocak ayında tahakkuk ettiriliyor. Araç sahiplerinin yılda iki taksit halinde ödediği MTV, ocak ve temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksite bölünüyor. Belirlenen tarihler arasında yapılmayan ödemeler için gecikme faizi uygulanıyor.

MTV'de 2024 yılına ait ilişkin ilk taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başladı. MTV ödemelerinde ilk taksit için son gün bugün. Gecikme faizi uygulanmaması için ilk taksit ödemelerinin belirlenen tarihler arasında yapılması gerekiyor.

Mükellefler ödemelerini, vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ya da mobil uygulamalardan da ödeme yapılabiliyor.

Bu yı en düşük 347 lira, en yüksek 133 bin 572 lira olan MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.