EĞİTİM GÜCÜ SENDİKASI: OKULLARA SİYASETİ SOKMAYIN!

Eğitim Gücü Sen, belediye başkan adaylarının okul ziyaretleri gerçekleştirdiğini, milli eğitim müdürlerinin de onlara eşlik ettiğini savundu. Sendika siyasetçilere çağrıda bulundu; “Okullara siyaseti sokmayın!” açıklaması yaptı.

Siyasetçilerin okullarda katıldıkları etkinlikler eğitim sendikalarını rahatsız etti. Atatürk, Cumhuriyet ve Gülay Kaynak liselerindeki programların yerel seçimlere iki ay kala gerçekleştiğini belirten Eğitim Gücü Sendikası Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Gülay Çetkin, siyasetçileri sorumlu davranmaya çağırdı.

Seçim çalışmalarının okullara sıçradığını, milli eğitim müdürlerinin de siyasilere eşlik ettiğini kaydeden Çetkin yaptığı yazılı açıklamada; “Adaylığı kesinleşen belediye başkan adayının ertesi hafta okul ziyaretine başlaması dikkatten kaçacak bir şey değildir. Bu ziyaretlerin ayrıca lise kademesine yapılıyor olması da sebeb-i ziyaretin ne olduğunu açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı.

‘MİTİNG HAVASI BENZETMESİ’

Etkinlikte bir partinin il başkanının da konuşma yaptığını hatırlatan Çetkin; “Belediye okullar için yaptığı çalışmaların açılışını bir okulda, lisede yapıyor. Teşekkür ederiz. Eğitimde belediyelerimiz paydaşımızdır. İşbirliğimiz önemlidir. Ancak bunu miting havasında yapmak nedir? Yapılan konuşmalarda belediye başkanlarının konuşmasını anlarım da bir partinin il başkanın konuşma yapması nedir? Veya şunu soralım bu açılış iki yıl önce yapılmış olsaydı bu kadar siyasi katılım ve geniş bir program yapılır mıydı?

Öğrencilerin kendi aralarında konuşmalarından tutun da öğretmenlerimizin gördüklerinden rahatsız olmasına kadar eğitim camiası okullara siyasetin girmesinden rahatsızdır. Okullarımıza siyaset karıştırılmamalı aksine siyasetten olabildiğince uzak tutulmalıdır. Okullarda sadece eğitim yapılır, eğitim konuşulur” ifadelerini kullandı.

‘ŞİMDİDEN UYARIYORUZ’

Ziyaretlerin birinci dönemin son haftasında olduğunun altını çizen Eğitim Gücü Sendikası Başkan Yardımcısı Çetkin; “Bu ziyaretler birinci dönemin son haftasında olmuştur. Şimdiden ifade ediyoruz ki; ikinci dönem böyle şeyler yaşanmasın. Eğitim bir ülkenin siyasetten ayrı olması gereken önemli konularındandır. Böyle siyasetin gölgesine sürüklenmeye çalışılması eğitime zarardır, ülkenin geleceğine zarardır. Milli eğitim müdürlerimizin acilen bu yanlıştan dönmesi ve bu konuda da gerekli tedbirlerin alınmasını önemle talep ediyoruz” görüşlerine yer verdi.