İMO SEÇİME GİDİYOR

İnşaat Mühendisleri Odası hafta sonunda olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Yaklaşık bin 800 üyenin sandığa gideceği seçim öncesi üç ayrı grup adaylığını açıkladı.

TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 17. olağan genel kurulunu bu hafta sonu gerçekleştirecek. 10 Şubat Cumartesi günü Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak kongrenin ardından 11 Şubat Pazar günü üyeler oda binasında sandık başına giderek yeni yönetimi belirleyecek. Seçimde Prof. Dr. Soner Haldenbilen öncülüğündeki Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu, Hakan Sönmez ve Arel Tanrıöğen’in öncülüğündeki Değişim Gurubu ile Seyhun Türk öncülüğündeki Meslekte Birlik Gurubu yeni yönetimi oluşturmak için yarışacak.

İMO SEÇİME GİDİYOR

“HEDEFİMİZ; TÜM MESLEKTAŞLARIMIZLA HAKLARIMIZI KORUMAK”

Seyhun Türk öncülüğündeki Meslekte Birlik Gurubu Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenleyerek yönetim kurulunu tanıttı. Meslekte Birlik Grubu olarak daha etkin ve yetkin bir oda olma yolunda göreve talip olduklarını belirten Türk; “Hedefimiz siyasi ayrışma yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden tüm meslektaşlarımızla birlikte mesleki haklarımızı korumak ve yetki alanlarımızı genişletmek olacaktır. Vizyonumuz; kadın mühendislerin inşaat mühendisliğinde hak ettiği konumu alması, yeni mezun genç meslektaşlarımızın hak ettiği istihdamları elde etmesi, özel sektör ve kamuda çalışan tüm meslektaşlarımızın sorunlarının çözümlenmesi ve en önemlisi mesleğimizin değerini layık olduğu yere ulaştırılması olacaktır. Sevgili meslektaşlarım bu amaçlara ulaşmanın tek bir yolu var; o da Meslekte Birlik olmak. Ancak hep birlikte bir olursak sesimiz daha gür, gücümüz daha kudretli olacaktır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında meslektaşlarıma Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatmak isterim; ‘Türk mühendislerin alnında, Cumhuriyet istikbalini aydınlatan ışık parlar’” dedi.

İMO SEÇİME GİDİYOR

“GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA ÖNCELİK GÖSTERDİK”

Türk; “Listelerimizi belirlerken grubumuz olarak gerek kamu gerek özel sektör olmak üzere elimizden geldiğince inşaat mühendisliğinin hizmet verdiği farklı alanları temsil edecek meslektaşlarımızın isimlerine ağırlık verdik. Yönetim kurulu listelerimizde; asıl ve yedek gözetmeksizin özellikle dinamik bir kadro oluşturmak adına genç meslektaşlarımızın isimlerine öncelik gösterdik. Genel Merkez Asıl Delege listemizi mesleğinde tecrübeli meslektaşlarımızdan oluştururken bu tecrübeler ışığında mesleğimizi gelecekte temsil edecek genç meslektaşlarımızı da Genel Merkez Yedek Delege listesinde değerlendirdik” diye konuştu.

İMO SEÇİME GİDİYOR

YÖNETİM VE GENEL MERKEZ ASİL ADAYLARI

Seyhun Türk öncülüğündeki Meslekte Birlik Gurubu yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Gizem Çırak, Ahmet Kürşad Alp, Tuğçe Demirci, Savaş Polat, Nevzat Burak Ordu ve Koray Coşkun. Geneş Merkez Delege Asil Adaylar ise; Hasan Kayıhan, Ethem Erenler, Bülent Özderya, Alaettin Altay, Seyhun Türk, Ali Keyik, Serdar Yumuk, Mustafa Özgür Karasu, Oğuz Akça ve Şuayp Özkan’dan oluştu.