ÜRETİCİ SATIŞ BASKISINDAN KURTULACAK
6 ilçenin üreticileri hasat dönemi tüccarın verdiği fiyata mahkûm olmayacak. Cankurtaran’da kurulan 25 bin ton kapasiteli lisanslı depolama tesisi ile ürününü muhafaza edip en uygun zamanda satabilecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Ticaret Borsası’nın Cankurtaran’da inşasını sürdürdüğü Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk Tesisi inşasında sona gelindi. Çalışmaların 45 gün içinde bitirilmesi planlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve DTB Başkanı İbrahim Tefenlili tesis inşaatında incelemelerde bulundu.
ÜRETİCİ SATIŞ BASKISINDAN KURTULACAK
Pamukkale ve Merkezefendi başta olmak üzere Tavas, Acıpayam, Kale ile Beyağaçlı üreticilere hizmet verecek olan 25 bin ton kapasiteli tesis, bölge üreticilerini de satış baskısından kurtaracak. Hasat dönemi ürününü muhafaza edemeyeceği için satmak zorunda kalan üreticinin tüccar karşısında da eli bu tesis sayesinde kuvvetlenecek. Tesis ürün kalitesinin korunmasına da katkı sağlayacak.
ÇİFTÇİ ÜRÜNÜ KOYACAK YER BULAMIYOR
Tesiste depolanan ürünlerin sertifikalandırılacağını ve bu sayede üreticilerin düşük faizli kredi kullanabileceklerini kaydeden Zolan; “Hasat sonrası çiftçilerimizin ürünlerini koyacak yer olmuyor. Bundan dolayı çiftçimiz ürününü satmak zorunda hissediyor. Ürünün bol olduğu sezonda ise maalesef fiyatlar da aşağıya iniyor ve çiftçimiz zarar noktasında sıkıntılar çekiyor, düşük fiyatla ürününü satmak zorunda kalıyor. Lisanslı depoculuk ile çiftçimiz hem ürününükalitesi bozulmadan koruyabilecek hem de istediği zaman elindeki sertifika üzerinden satış yapabilecek. Onun için bu tesis şehrimize, çiftçilerimize çok büyük imkan olacak” ifadelerini kullandı.
45 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK
Meyve üreticiliğinin yaygın olduğu Çivril’e de bir tesis planladıklarını belirten Zolan; “Çivril, Çal, Baklan ve Bekilli bölgemize hitap edecek lisanslı depoculuk inşaatımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 1,5 ay sonra da onun açılışını gerçekleştireceğiz. Bu tesisimiz de Tavas, Acıpayam, Kale, Beyağaç, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerimize hitap edecek. İnşallah Şubat ayında buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Üretim kadar kıymetli olan lisanslı depoculuk çok önemlidir. Gelecekte herhangi bir olumsuzluk olduğunda, başta buğday, mısır, nohut gibi ürünlerin elimizde bulunması, hayatın devam etmesi anlamında ülkemize güç verecektir” diye konuştu.
Tefenlili ise projenin üreticilere yıllarca hizmet vereceğini belirterek, Çivril ilçesi ve Denizli merkez Cankurtaran bölgesinde yapılan her iki tesisin Denizli’nin tamamını kapsayan bir proje olduğunu söyledi.