EKİLİ ARAZİLERİ SÜRDÜLER İDDİASI

Çivril’de köylülerin ecrimisil ödeyerek 60 yıldır ektiği tarlaların PAÜ Ziraat Fakültesi tarafından sürüldüğü iddia edildi.

 

Çivril’de çiftçilerin ekili arazileri sürüldü, vatandaş isyan etti. Olayın geçtiğimiz gün yaşandığı öğrenildi. Bölge köylülerinin ecrimisil bedeli ödeyerek ekim yaptığı devlete ait arazilerin PAÜ Ziraat Fakültesi tarafından sürüldüğü iddia edildi. Sürülen arazilere giden köylüler video ile sosyal medyadan seslendi, uygulamanın sona erdirilmesini istedi.

İlçenin Tuğlu, Bucak ve Yuvaköy mahallelerinde yaşayan bine yakın üreticinin yaklaşık 5 bin dönümlük arazide ecrimisil bedeli ödeyerek 60 yıldır tarım yaptıkları öğrenildi. İki yıl önce üretim yapılan bu arazilerin 2 bin dönümlük kısmının PAÜ Ziraat Fakültesi’ne tahsis edildiği, bu duruma itiraz edenlerin yargıya gittiği ve yargılamanın devam ettiği kaydedildi. Üniversitenin bölgede kalan 3 bin dönümlük arazinin de tahsisi için Çivril Kaymakamlığı’na başvurduğu ileri sürüldü.

Ekili arazilerinin sürüldüğünü savunan köylüler sosyal medyada yayınladıkları videoda; “Dekan geldi. Köylünün mahsulünün bozulmayacağına dair söz verdi. ‘Köylüye dokunmayacağız’ dedi. Buna rağmen tarlaları sürdüler” ifadelerini kullandı.

EKİLİ ARAZİLERİ SÜRDÜLER İDDİASI

Diğer yandan topraklarının elinden alındığını ileri süren bazı köylülerin ‘tahsisin durdurulması’ talebiyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na dava açtıkları öğrenildi. Dava dilekçelerinde bölgede keşif talebinde bulunuldu.

Bir üretici ise tahsisin durdurulmasına yönelik Denizli İdare Mahkemesinin ‘ret’ kararını İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne istinaf etti.