AFAD İL MÜDÜRÜ TOSUN GÖREVE BAŞLADI

İçişleri Bakanlığınca Denizli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü olarak atanan Konya İl AFAD Müdürü Yıldız Tosun, göreve başladı.

Denizli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünde görev değişimi gerçekleşti. Denizli İl AFAD Müdürü Ali Etiz'in yerine, 2009-2024 yılları arasında Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak görev yapan Yıldız Tosun, İçişleri Bakanlığının oluru ile Denizli İl AFAD Müdürü olarak atandı.

AFAD İL MÜDÜRÜ TOSUN GÖREVE BAŞLADI

Bakanlık tarafından ataması gerçekleştirilen Tosun, 11 Mart Pazartesi günü itibarıyla Denizli'de görevine başladı. Yeni Denizli AFAD Müdürü Tosun, ilk gün il müdürlüğü personeli ile düzenlenen tanışma toplantısına katıldı.

AFAD İL MÜDÜRÜ TOSUN GÖREVE BAŞLADI

YILDIZ TOSUN KİMDİR?

1967'de Konya'da doğdu. Selçuk Üniversitesi Makine, İşletme Fakültesi, Yüksek Lisansını ise Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamladı. Türkiye’nin farklı illerinde Sivil Savunma Memuru, Sivil Savunma Uzmanı, İlçe Sivil Savunma Müdürü ve İl Sivil Savunma Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 2009-2024 yılları arasında, Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak görev yapmıştır.

Ulusal ve uluslararası arama kurtarma, kbrn, afet psikolojisi, iletişim teknikleri, kriz yönetimi, ileri sürüş teknikleri, ilkyardım, deprem, obruk, afet ve acil durum yönetimi, stres yönetimi, kamu yöneticiliği ve liderliği, UMKE, Nükleer kimyasal ve biyolojik risklere müdahale ve terörizm, zarar görebilirlik, risk yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, sivil savunma ve seferberlik vb. konularda pek çok eğitim ve sertifika sahibidir. Ayrıca, Konya Obruk alanlarının belirlenmesi ile, alınacak önlemlerle ilgili proje koordinatörlüğü yapmıştır.

1999 Marmara depremi, Öncüpınar ve Nizip kamp yöneticiliği, Soma- Ermenek-Siirt maden faciaları, Van- Elazığ-İzmir depremleri ve Manavgat orman yangını gibi pek çok olayda görevli olarak çalışmıştır. 6 Şubat asrın felaketinde, 4 ay Kahramanmaraş, 2 ay Hatay olmak üzere; 6 ay deprem bölgesinde görev yapmıştır.

Ülkemizde mesleki bilgisinde pek çok konferansa, çalıştaya, panele sunum yapmak üzere katılmıştır.

İran, İspanya ve Sırbistan’da Afet yönetimi konulu bildiri ve sunumlarıyla ülkemizi başarı ile temsil etmiştir. Slovenya’da, Obruk Projesi kapsamında, coğrafya ve jeoloji enstitülerine sunum ve bildiri gerçekleştirmiştir.

Orta derecede İngilizce bilen Tosun, evli ve bir çocuk annesidir.

AFAD İL MÜDÜRÜ TOSUN GÖREVE BAŞLADI