DENİZLİ İŞ DÜNYASI DAHA GÜÇLÜ TEMSİL EDİLECEK

Türkiye’de iş dünyasının en büyük sivil örgütlenmesi olan TÜRKONFED, hafta sonunda 15. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Başkan Süleyman Sönmez’in güven tazeleyerek yeniden seçildiği Yönetim Kurulu’na Denizli’den 6 isim girme başarısı gösterdi. GESİFED Başkanı Hakan Urhan, DSO Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu ve Canberk Mersin asil listede, Özlem Köseoğlu, Sibel Aysu ve Engin Kaplan yedek listede yer aldı.

Bünyesinde 26 bölgesel, 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon, 331 üye dernek üzerinden 60 bini aşkın şirket bulunduran ve bu yıl 20. yaşını kutlayan iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan TÜRKONFED’in 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim kurulu başkanlığına yeniden Süleyman Sönmez seçilirken Denizli’den de 6 isim yönetime girdi. Genel kurulda tüzük değişikliği de yapılarak, TÜRKONFED’in açık ismi Türk İş Dünyası Konfederasyonu olarak oy birliğiyle değiştirildi. Konfederasyonun kısa adı olan TÜRKONFED aynı şekilde kullanılmaya devam edilecek.

YÜKSEK ENFLASYON VE GELİR DAĞILIMINDAKİ BOZULMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Güven tazeleyen Başkan Süleyman Sönmez toplantıda yaptığı konuşmada, yüksek enflasyon ve refah üretmeyen büyümenin gelir dağılımında bozulmaya yol açtığına dikkat çekti. Sönmez, “Anadolu’da bir söz vardır: ‘Komşun açken tok yatılmaz’. Ancak ülkemizde en zengin bölgenin en zengin yüzde 10'u ile en yoksul bölgenin en yoksul yüzde 10'u arasında 55 kat fark var. Yani gelir adaletsizliği alarm veriyor” dedi. Sönmez ayrıca, küresel sistemdeki değişimin fırsata çevrilmesi ve Türkiye’nin yeni bir kalkınma hamlesi başlatabilmesi için ekonomi, hukuk ve eğitimi kapsayan 7 maddelik bir yol haritası açıkladı. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ise “Dünya ekonomisinde büyümenin düştüğü ve ticaretin yavaşladığı bir atmosferde makroekonomide öngörülebilirlik sağlamak ve TL’nin değerine istikrar getirmek gerekiyor. Enflasyonla mücadeleyi güçlendirmek önceliğimiz” diye konuştu.

DENİZLİ İŞ DÜNYASI DAHA GÜÇLÜ TEMSİL EDİLECEK

DENİZLİ İŞ DÜNYASINDAN GÜÇLÜ TEMSİL

Genel Kurulda tek listeyle gidilen seçimlerde TÜRKONFED'in 51 kişilik Yönetim Kurulu üyeleri de belirlendi. Denizli'den 6 iş insanı yönetimde yer alma başarısını gösterdi. GESİFED Başkanı Hakan Urhan, DSO Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu ve Canberk Mersin asil listede, Özlem Köseoğlu, Sibel Aysu ve Engin Kaplan yedek listede yer aldı. Ayrıca Denizlili iş insanı Gültekin Okay Salgar, TÜRKONFED Yüksek Haysiyet Divanına seçildi.