PAMUKKALE RAM, 5 ÜLKEDEN PROJE ORTAKLARINI AĞIRLADI

Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi, ortağı olduğu School Well-Being 4 All Erasmus projesinin ikinci hareketliliği kapsamında 5 ülkeden proje ortaklarını ağırladı. Proje kapsamında yabancı konuklar, Denizli’de özel eğitim olanaklarını ve kurumlarını inceleme fırsatı buldu.

Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen hareketliliğe proje ortağı olan Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs, İspanya ve Romanya’dan toplam 15 öğretmen katıldı.

Yetersizliği olan öğrencilerin ve bu öğrencilerle çalışan öğretmenlerin refahını artırmaya dönük çeşitli çalışmaların yaygınlaştırılmasını amaçlayan proje kapsamında, hareketlilik günleri boyunca 6 farklı yöntemin eğitimleri tamamlandı. 4 günlük ziyaret sürecinde katılımcılar, Orff Schulwerk Yaklaşımı, Akran Zorbalığını Önlemede Eğitsel Oyun Kullanımı, İmgeleme Yöntemi ile Öfke Yönetimi, Pentatonik Müzik Terapi, Aerobik ve Stres Azaltma Faaliyetleri ile Duygular ve Duygu Farkındalığı konularında teorik ve uygulamalı bilgi edindi.

PAMUKKALE RAM, 5 ÜLKEDEN PROJE ORTAKLARINI AĞIRLADI

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINI GEZDİLER

Etkinlikler Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu ve Dentaş Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda gerçekleşti. Denizli’deki farklı okul ve kurum türlerini yakından görme ve inceleme şansına sahip olan proje ortakları, özel eğitim alanında yapılan çalışmaları, eğitim alanlarını, okul ve kurumların imkanlarını beğendiklerini dile getirdi. Eğitimlerin yanı sıra Denizli’nin çeşitli lezzetlerini tatma ve turistik yerlerini gezme fırsatı da bulan Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs, İspanya ve Romanya’dan gelen öğretmenler, Denizli’yi çok beğendiklerini vurguladılar.