MAKİNA İMALATÇILARI İFTARDA BULUŞTU

Denizli Makina İhtisas OSB (DEMİOSB) ve Makina Sanayici İş İnsanları Derneği’nin (MAKSİAD) düzenlediği iftar yemeğinde makine imalatçıları buluştu. İftarda konuşan MAKİAD Başkanı Mehmet Sarı, DEMİOSB’nin kuruluşunda ve alt yapı çalışmalarında Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ ın önemli destekleri olduğunu söyledi, yerel seçimlerde Osman Zolan’ı desteklediklerini açıkladı.

Pasvak Aşevi’nde düzenlenen iftar yemeğine Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, MUSİAD Şube Başkanı Engin Boyacı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, YİKOB İdari ve Mali İşler Müdürü Himmet Şefik Akder’in yanı sıra DEMİOSB yatırımcıları ve MAKSİAD üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Denizli’ de makine imalat sektörünün büyümesini sürdürdüğünü, 2024 yılı Ocak-Şubat döneminde yapılan ihracatın yüzde 59 artışla 17 milyon doları geçtiğini belirterek, “Makine sektörü stratejik bir sektör. Ülkemizin gelişmesine, büyümesine katkı sağlayarak fabrika kuran makinalar üretiyoruz. Yıllar önce bir avuç insanın kurduğu MAKSİAD bugün büyük bir aile oldu” dedi.

MAKİNA İMALATÇILARI İFTARDA BULUŞTU

YEREL SEÇİMLERDE OSMAN BAŞKANI DESTEKLİYORUZ

Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşu için 5 yıldır büyük emek harcadıklarını, altyapı ihalesi yapılan bölgede harfiyat çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Sarı, “DEMİOSB’nin kuruluş sürecinde milletvekilimiz Şahin Tin’ in büyük desteğini gördük. Hala bu desteğini sürdürüyor. Genel seçimlerde yeniden seçilmesini destekledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan da, organize sanayi bölgesinin kurulması için desteklerini esirgemedi. Bizim Osman Abimiz. Önümüzde yerel seçimler var. Biz makine imalatçıları olarak Osman Başkanımızın yanındayız, yeniden seçilmesi için destek vereceğiz” diye konuştu.

MAKİNA İMALATÇILARI İFTARDA BULUŞTU

HAK SAHİPLERİ BAYRAMDAN SONRA TOPLANACAK

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, konuşmasında DEMİOSB’nin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Denizli'nin sanayi gücünün ülke ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturduğunu, daha da geliştirilmesi için de içerisinde gereken potansiyeli barındırdığını dile getiren Kasapoğlu, “Bölgede harfiyat çalışmaları sürüyor. Bölgede çok büyük bir harfiyat çalıması yapılması gerekiyor. Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakamımıza yaşanan sıkıtıları aktardık. Bayramdan sonra hak sahipleri ile bir araya gelip, son durumu değerlendireceğiz” dedi.

SANAYİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı’nın verdiği açık desteğe teşekkür eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Denizli’de makine üreticilerinin bir arada olacağı bir organize sanayi bölgesinin kurulacak olması bizi de heyecanlandırdı. Bu nedenle biz de belediye olarak müteşebbis heyet içinde yer aldık. Mesele üretim meselesi. Her makine fabrikası yeni fabrikalar kurulmasını sağlıyor. Üreten insan her zaman başımızın tacıdır. Ne kadar üretirsek, o kadar güçlü oluruz. Bundan sonra da makine üreticilerimizle el ele gönül gönüle birlikte koşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

MAKİNA İMALATÇILARI İFTARDA BULUŞTU

20 YIL ÖNCEKİ HAYALİMİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

Denizli Milletvekili Şahin Tin, makine imalatçıları olarak 20 gün önce konuştukları bir hayali bugün hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, “DEMİOSB’nin kuruluşundan bugüne kadar geldiği aşamada gayretle çaba gösterdik. Bundan sonra da yine birlikte çalışacağız. Hep birlikte daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız. Ülkemizin kalkınmasına güç ve omuz vereceğiz. Sağlık, huzur ve kardeşlik içinde nice iftar sofralarında buluşmayı hepimize nasip etsin. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun” dedi.