TURİZMCİNİN 2024 UMUTLARI ARTTI

Turizmcilerin yıllardır istemiş olduğu Karahayıt’ta fizik tedavi merkezinin yapılması, Pamukkale’nin aydınlatılarak gece turizmine açılması ile kent müzesi projesi gerçekleşti. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, 3 projenin de gerçekleşmesiyle Denizli turizminin 2024 yılında daha da iyi olmasını beklediklerini söyledi.

 

Denizlili turizmcilerin yılardır hayalini kurduğu Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi (PAÜTERM), geçtiğimiz temmuz ayında Pamukkale Üniversitesi tarafından tamamlandı ve hasta kabulüne başladı. Merkezin açılmasıyla birlikte Denizli’nin sağlık alanında inanılmaz bir adım attığını ifade eden Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen; “Merkez, uluslar arası sağlık için yoğun talep göreceğini inanıyoruz. Zaman içerisinde bunu hep birlikte göreceğiz. Merkez, sağlık turizminin yanında Karahayıt’ta kentsel dönüşümü de sağlayacak. Şimdilik merkezde gece kalınmıyor. Buraya sağlık için gelecek olanlar daha nitelikli apartlarda kalmak isteyecek. Ayrıca günü birlik turizm yerine insanların birkaç gün kalabileceği yer olacak” diye konuştu.

 

TURİZMCİNİN 2024 UMUTLARI ARTTI

 

PAMUKKALE VE HİERAPOLİS GECE TURİZMİNE AÇILDI

Turizmcilerin bir diğer isteği Hierapolis Antik Kenti ile Pamukkale’nin aydınlatılarak gece turizmine açılmasıydı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ışıklandırıldı. 7 Mart Perşembe günü akşamı düzenlenen lansman ile tanıtımı yapılan gece turizmi hakkında da Başkan Şen; “Özellikle yabancı turistlerimiz temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında geliyor. Temmuz ve ağustos aylarında kentimiz, gölgede 40-45 derece oluyor. Buraya gelen turistlerimizin da yaş ortalamasının da yüksek. Bu nedenle bölgeye gelen turistlerin burayı gezme ve görme fırsatı zor oluyordu. Şimdi bölgenin gece turizmine açılmasıyla birlikte bölgeye gelen misafirlerimiz akşam yemeğini yedikten sonra Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti’ni gezebilecek. Bu proje turistlerin konaklama süresini de uzatacak. Aynı şekilde yerli turistler de akşam saatlerinde bölgeyi görmek isteyeceklerdir” ifadelerini kullandı. 

 

TURİZMCİNİN 2024 UMUTLARI ARTTI

 

KENT MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Turizmcilerin bir diğer projesi olan kent müzesi projesi de gerçekleşti. Denizlililer ve turizmcilerin hayalini kurduğu kent müzesi projesi kapsamında, ‘Taş binalar’ olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi restore edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların ardından müze, 13 Mart Çarşamba günü düzenlenen törenle kent turizmine açıldı. Kent müzesinin özellikle yerli misafirlerin çok büyük ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Şen; “Kent müzesi, ilimize önemli katkı sağlayacaktır. Müze çok da güzel ve içi dolu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ile Kültür ve Turizm Bakanımıza teşekkür ediyorum. Turistlerin kent merkezine gelmesi açısından önemli bir proje oldu. Kent müzesi, Bayramyeri’ndeki ve Kaleiçi’nde bulunan esnafımız için de önem arz ediyor. Buraya gelen turistler aynı zamanda Bayramyeri’ne gidecek ve buralarda sirkülasyon oluşturacak” şeklinde konuştu.

 

TURİZMCİNİN 2024 UMUTLARI ARTTI

 

“2024 YILINDAN ÇOK UMUTLUYUZ”

Denizli’deki turizmcilerin hayali olan 3 büyük projenin de gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkanı  Şen, “3 proje de kent turizmine inanılmaz katkı sağlayacak. 2024 yılından çok umutluyuz. Doğal adet ya da savaş gibi olaylar yaşamadığımız sürece 2024 yılı en iyi şekilde geçirmeyi bekliyoruz. Kent turizmi için 3 projenin de çok etkisi var. Bundan sonra başka projelere bakacağız. Projelerin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.