SİTE SAKİNLERİNİN İMDADINA DESKİ YETİŞTİ

Çal’da 354 konutun yer aldığı TOKİ Konutlarındaki arıtma tesisi DESKİ’ye devredildi. Site yönetimi tarafından işletilen tesis yıllık 1,1 milyon lira masraf çıkarıyordu. Mülk sahipleri her ay 250 lira fazladan ödeme yapıyordu.

Denizli’nin Çal ilçesinde 354 hak sahibinin yaşadığı TOKİ Konutları’ndaki arıtma tesisi sorununu DESKİ çözdü. TOKİ Site Yönetimi tarafından işletilen Paket Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin maliyetleri uzun zamandır şikâyet konusuydu. Vatandaşlar arıtma tesisi maliyetlerini karşılamak için ekstra 250 lira aidat ödüyordu.

2 bin kişi kapasiteli işletme ortalama şartlarda işletildiğinde, personel ve diğer giderleri ile birlikte yıllık 1,1 milyon liralık maliyet çıkarıyordu. İşletmenin sadece elektrik giderinin 600 bin lira olduğu öğrenildi. Bölge sakinlerinin şikâyetlerine önce Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan çözüm üretmeye çalıştı. Yapılan görüşmelerde işletmenin DESKİ’ye devredilmesine karar verildi.

SİTE SAKİNLERİNİN İMDADINA DESKİ YETİŞTİ

DEVİR TÖRENİ YAPILDI

Devir teslim töreni Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Çal ziyaretinde gerçekleşti. Törende konuşan Zolan kentin 19 ilçesindeki 616 mahallesinde hizmet destanları yazdıklarını söyledi, “Yaparsak yine birlikte yaparız el ele verdik miaşamayacağımız engel varamayacağımız hedef yoktur. İnşallah kazanan Denizli’miz olmaya devam edecek. Her şey sizler için” diye konuştu.

SİTE SAKİNLERİNİN İMDADINA DESKİ YETİŞTİ

Diğer yandan Çal ilçe merkezinde yapılması planlanan biyolojik atık su arıtma tesisinin de 16 Nisan’da ihaleye çıkacağı kaydedildi. Bu tesiste İsmailler, Hüseyinler, Yeşilyurt, Yukarıseyit, Akkent, Hançalar, Alfaklar ve Selcen mahallelerinin atık suları arıtılacak. Proje kapsamında terfi istasyonları, kolektör hatları inşa edilecek.

SİTE SAKİNLERİNİN İMDADINA DESKİ YETİŞTİ

ÇİVRİL’İ ZİYARET ETTİ

 Zolan Çivril’de de vatandaşlarla buluştu. Kıralan Mahallesi ile başlayan ziyarete Cumhur İttifakı Çivril Belediye Başkan Adayı Gürcan Güven, AK Parti Çivril Başkanı Halil Ertuğrul ve beraberindekiler katıldı. Burada hemşehrileri ile dertleşen Zolan ve beraberindekiler daha sonra Çıtak Mahallesi, Kavakköy Mahallesi, Gürpınar Mahallesi ve Işıklı Mahallesi’ni ziyaret etti. Gittiği her mahallede coşku içinde karşılanan Başkan Zolan vatandaşlarla kucaklaşıp esnafı ziyaret etti. Işıklı Mahallesi’nde doğanın güzellikleriyle iç içe olan Işıklı Millet Bahçesi’ni de ziyaret ederek bir süre incelemede bulunan Başkan Osman Zolan daha sonra Gümüşsu Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya geldi.