MİNİK ELLER VİYANA'DA BİRLEŞTİ

Pamukkale Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, "Minik Ellerimiz Yeşilleniyor ve Birleşiyor" isimli Erasmus + Projesi kapsamında gittikleri Avusturya'nın başkenti Viyana'dan döndüler.

Pamukkale ilçesine bağlı Pelitlibağ Mahallesinde bulunan Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin hayata geçirdiği, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen ‘Minik Ellerimiz Yeşilleniyor ve Birleşiyor’ isimli proje, Avrupa'da boy gösterdi.

Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu'ndan 7 öğretmen ve 8 öğrenci, proje kapsamında 4-10 Mart tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da işbaşı eğitimi ve öğrenci grup hareketliliği faaliyetlerinde bulundular. Okulun öğretmen ve öğrencileri, proje kapsamında sürdürülebilir çevre, sürdürülebilir eğitim, sürdürülebilir ekonomi hakkında bilgi alışverişinde bulundular, daha az tüketim, daha az kirlilik ve çevre dostu yaklaşımları yerinde görme ve çevre duyarlılıklarını artırma imkanı elde ettiler. Ayrıca öğretmenler İngilizce dil gelişimini sağlama fırsatı buldular.

YEŞİL DÜŞLERİNİ AVRUPA’YA TAŞIDILAR

Proje kapsamında öğrenci grup hareketliliği faaliyetlerinde yer alan öğrenciler, iklim değişikliği ve çevre sorunlarını Avrupa'daki yaşıtlarıyla öğrenme deneyimi yaşadılar.    "Ekolojik Öğrenme" ve "Yeşil Sınıf uygulamaları" ile ekolojik süreçleri yaparak ve yaşayarak öğrenen öğrenciler, ayrıca doğaya ve çevreye karşı sorumluluk duygularını güçlendirdi, akranlarıyla aynı sınıf, çevre ve oyunlaştırılmış öğrenme ortamlarında bulunmalarıyla, iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirdiler.

Okul müdür yardımcısı Süleyman Yurtseven, işbaşı eğitimi ve öğrenci grup hareketliliği faaliyetlerinin yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin farklı kültürlerden kişiler ile bir arada olarak farklılıklara saygı anlayışını pekiştirdiklerini ve kültürel yakınlaşma sağlandığını, ayrıca Avrupa yaşam tarzını, Avrupa kültürel mirası ve zenginliklerini bir Avrupa başkentinde yaşayarak görme ayrıcalığı elde ettiklerini kaydetti.

YEŞİL DÜŞLERİNİ AVRUPA’YA TAŞIDILAR