10 BİN TONLUK DEPO HİZMETE ALINDI

Denizli’de 100 bin kişiye hizmet verecek 10 bin tonluk içme suyu deposu hizmete alındı. Zolan kentin içme suyu projesine bu güne kadar 3 milyar liralık yatırım yapıldığını duyurdu.

DESKİ’nin Adalet Mahallesi’nde yapımına başladığı 10 bin tonluk içme suyu deposu hizmete alındı. 100 bin kişiye hizmet verecek olan tesisin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile AK Parti ve MHP’nin kurmayları katıldı.

DSİ 212. Şube Müdürü Kemal Özsoy törende yaptığı konuşmada Denizli İçme Suyu projesinin teknik detaylarını paylaşarak, Akbaş Barajı’ndan gelen suyun arıtma tesisi ve 65 kilometrelik isale hattı sonrası bugün de hizmete alınan içme suyu depolarına ulaşacağını anlattı.

10 BİN TONLUK DEPO HİZMETE ALINDI

3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, güzel bir işin açılışını gerçekleştirdikleri için mutluluk duyduklarını söyledi. Denizli’nin her alanda ihtiyacına yönelik pek çok çalışmayı gerçekleştirdiklerini anlatan Osman Zolan, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak, sorunları çözerek Denizli’yi dünya kentleri arasına taşıdıklarını belirtti.

Zolan, Denizli’nin içme suyu sorununu çözmek için bu güne kadar 3 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydederek; “Şehrimizin bugüne kadar tarihinde gelen, bugüne kadar yapılmış olan en büyük yatırımdır. Yatırımın büyüklüğü yanında kıymeti su arz güvenliğini sağlamasıdır. Su hayat demektir. Onun için bizler şehrimizin omurgasını oluşturan, olmazsa olmazı olan içme suyu başta olmak üzere alt yapı ve birçok ulaşım noktasındaki gayretlerimizi bugüne kadar devam ettirdik. Ve esas olan millete hizmet etmektir, eser koymaktır. Ömürler gelip geçicidir. Bu görevler de gelip geçicidir. Esas olan iz bırakmaktır, eser bırakmaktır. Gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır” diye konuştu.

10 BİN TONLUK DEPO HİZMETE ALINDI

AKDERE BARAJI

Zolan, gelecekte yaşanabilecek su sıkıntısının önüne geçmek için gayret sarf etmeye devam ettiklerini ve bu konuda yeni dönemde Acıpayam’da Akdere Barajı’nı inşa etmek istediklerini söyledi. Başkan Zolan, “Akdere Barajı ile yaklaşık 3 yıldır çalışılıyor ve projesi bitti diyebiliriz. Acıpayam ve Serinhisar’ın, o havzanın içme suyunu sağlayacak, oradan su arz güvenliği sağlayacak bir yatırım olacak Akdere Barajı da 2024, en geç 2025'te inşallah inşaatı başlayacak” ifadelerini kullandı.

11 MAHALLEYE CAN SUYU

Akbaş Barajı’ndan getirilip, Denizli Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden arıtılacak içme suyunu depolamak ve diğer bazı depolara dağıtmak amacıyla yapılan 10 bin ton kapasiteli içme suyu deposu, şebeke besleme alanı Hacıeyüplü, Karahasanlı, Şemikler, Yenişafak ve Gültepe Mahallelerini kapsıyor. Ayrıca bu depo Akbaş Barajı’ndan gelen suyu üst depolara terfi ederek Adalet, Bereketler, Çakmak, Selçukbey, Göveçlik, Saruhan mahallelerini de besleyecek.

10 BİN TONLUK DEPO HİZMETE ALINDI