BALMUMU HEYKELLERE YOĞUN İLGİ

Taş Binalarda kurulan Denizli Kent Müzesi’nin en ilgi çeken figürleri balmumu heykeller oldu. Bir ay boyunca ücretsiz olan müzede heykellerin bulunduğu bölümde yoğunluk dikkat çekiyor.

‘Taş binalar’ olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğinde yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Denizli Kent Müzesi olarak açıldı. 13 Mart Çarşamba Günü yapılan törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli Kent Müzesi’ni vatandaşların 1 ay boyunca ücretsiz şekilde ziyaret edebileceğinin müjdesini verdi. 1 aylık süreci değerlendirmek isteyen Denizlililer, adeta kent müzesine akın etti.

BALMUMU HEYKELLERE YOĞUN İLGİ

MÜZEDE 9 SERGİLEME SALONU VAR

9 sergileme salonu yer alan Denizli Kent Müzesi’nde; 2 tane Kent Tarihi Salonu, Kentleşme ve Ticaret Salonu, Dokumacılık Salonu, Tarım ve Sanayi Salonu, Mili Mücadele Salonu, Denizli’de Müzik Salonu, Denizli’de Gündelik Yaşam Salonu ve Denizli’ de Resim Salonu’nun yanında müzede Denizli’de Müzecilik Koridoru; Denizli’de Flora Fauna Koridoru ve Denizli’nin İleri Gelenleri Koridoru bulunuyor. Müzede kentin sosyal, kültürel, tarihsel ve ekonomik olmak üzere tüm değerlerinin yer aldığı eserler yer alıyor.

BALMUMU HEYKELLERE YOĞUN İLGİ

BALMUMU HEYKELLERE YOĞUN İLGİ

Ayrıca müzede Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ahmet Hususi Efendi, Hayri Dev, Özay Gönlüm ve Talip Özkan gibi kentle özdeşleşmiş isimlerin bal mumu heykelleri bulunuyor. Müzeye gelen ziyaretçiler, bal mumundan yapılan heykellere yoğun ilgi gösteriyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni ziyaret ettiğini belirten Mustafa Durmaz, “Eskişehir’de de bu şekilde bal mumu heykeller vardı. Heykeller güzel olmuş. Beğendim. Oldukça güzel olmuş” dedi.

BALMUMU HEYKELLERE YOĞUN İLGİ

“MÜZE ÇOK GÜZEL OLMUŞ”

Müzeyi ziyaret eden ve aslen Azerbaycanlı olan 24 yaşındaki Barış Hasanov, “Denizli’nin tarihini ve kültürünü anlatıyor. Müze çok güzel olmuş. Bayıldım” diye konuştu. Müze ziyaretçilerinden 55 yaşındaki Şahin Arslan ise “2 aydır Denizli’de değildim. Marmaris’teydim. Burası yeni açılmış. Müze güzel olmuş” ifadelerine yer verdi.

BALMUMU HEYKELLERE YOĞUN İLGİ