DEV TESİS HİZMETE GİRDİ

Büyükşehir belediyesi ve DTB işbirliği ile Çivril’de yapımı tamamlanan lisanslı depoculuk tesisi törenle hizmete alındı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Ticaret Borsası’nın 250 milyon liraya malolan Çivril’deki lisanslı depoculuk tesisi törenle hizmete açıldı. Bölgedeki üreticilere hizmet verecek olan tesisin açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan; “Artık çiftçimiz ürününü ucuz bir şekilde elinden çıkarmak zorunda değil. Ürününün kalitesini koruyarak istediğinde satmak üzere depolayabileceği bir yeri var” ifadelerini kullandı.

DEV TESİS HİZMETE GİRDİ

KREDİ KULLANABİLECEKLER

Çiftçilerin lisanslı depoya getirdikleri ürünün bedelinin yüzde 75’i oranı karşılığında, Ziraat Bankası’ndan sıfır faizle nakit ihtiyacını karşılayabileceğini anlatan Zolan; “Biz ilk yola çıkarken kentimizin iki noktasında lisanslı depoculuk yapalım dedik. Çünkü biz Denizli'deki 19 ilçemizde hiçbir ayrım yapmadan, her yönde eşit hizmet etme noktasında gayret sarf ediyoruz. Çünkü biz insanlarımızı, şehrimizi seviyoruz. Bu tesisimizde de Çivril, Baklan, Çal, Bekilli, Çardak ve Bozkurt havzasının ürünleri depolanacak” diye konuştu.

DEV TESİS HİZMETE GİRDİ

HAYALİNİ KURMUŞTUK

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili açılıştaki konuşmasında tesisin hayalini yıllardır kurduklarını kaydederek; “Bu tesis büyük önem taşıyor” dedi. Tarım ve Orman Denizli İl Müdürü Şakir Çınar da, çiftçilerin Denizli’de 700 bin tonun üzerinde hububat ürettiğini, kente kazandırılan bu tesislerde artık ürünlerini kaliteli bir şekilde saklayabileceklerini belirtti.

DEV TESİS HİZMETE GİRDİ