CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİYİ SEVİNDİREN HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere promosyonu ödemesi miktarlarını 8-12 bin lira arasında belirlediğini belirterek, diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde bankaların emekli promosyonlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Enflasyona karşı büyük mücadele verdiklerini, çalışanların, emeklilerin ve küçük esnafın gelirlerini yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlı olduklarını kaydetti.

EMEKLİLERE MÜJDE

Enflasyona ve hayat pahalılığını köpürten anlayışa karşı verdikleri bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracaklarını vurgulayan Erdoğan, "Bunu da öyle yalan yanlış rakamlarla kimseyi kandırarak değil, çalışarak, üreterek, pastayı daha da büyüterek yapacağız. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükü hafifledikçe insanımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkaracağız. Bu vesileyle emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum." dedi.

BU RAKAMIN ALTINDA KALMAYACAK

Emeklileri banka promosyonu ödenmesi uygulamasını ilk kez 2017'de başlatmıştıklarını hatırlatan Erdoğan, "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her imkanı değerlendirerek çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini artırarak refah seviyelerini yükseltmenin gayreti içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Ülkemizde Cumhur İttifakından başka bunu yapacak bir siyasi irade yoktur. Memleket, muhalefetin eline kalsa maaşları bile ödeyemez. Muhalefetin halini görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.