67 YIL SONRA TAPULARINA KAVUŞTULAR

Buldan’da baraj yapımı nedeniyle 67 yıl önce evlerini terk etmek zorunda kalan ve o günden bu yana tapularını bekleyen 62 hak sahipleri tapularına kavuştu. Uzun süredir tapu mücadelesi veren Buldan Belediye Başkanı Şevik hak sahiplerine tapuları elleriyle verdi.

Buldan’ın Derbent Mahallesi sakinleri, 1967 yılında bölgeye baraj yapılması ve evlerinin sular altında kalması nedeniyle eski mahallelerini terk ederek yeni bir bölgeye taşındı. Geçici ikametin ardından tapu sorunları bir türlü çözülmeyen hak sahiplerinin mücadelesine ortak olan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik bu sorunu çözme sözü verdi. Yıllar süren mücadelenin ardından hak sahiplerinin tapu sorunları çözüldü.

67 YIL SONRA…

Alaşehir yolu üzerinde bulunan Derbent Mahallesi baraj yapımı nedeniyle 10 kilometre ileriye taşınmak zorunda kalmıştı. Fakat yeni yerleşim yerinde kendilerine tapu sözü verilmesine rağmen tapularını bir türlü alamamıştı. Bugün 90 hanenin bulunduğu mahallede 367 vatandaş yaşıyor. 62 hak sahibinin tapularını Buldan Mal Müdürlüğü’nden alan Şevik, Tapu Müdürlüğü’ne giderek hak sahiplerine tapularını burada telsem etti.

67 YIL SONRA TAPULARINA KAVUŞTULAR

MUTLULUĞU PAYLAŞIYORUZ

Şevik, “Vatandaşlarımızı, 67 yıl önce baraj yapımı nedeniyle kaybolan haklarını, tapularını geri aldık. Halk sahiplerinin mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz” diye konuştu.

2014 yılında tapu sorunu çözmek amacıyla çalışma başlattıklarını, hak sahiplerine tapularını vermek yine kendilerine nasip olduğunu söyleyen Şevik, “1957 yılında Derbent Barajı nedeniyle mahallemiz 10 km uzağa taşınmıştı. Taşındıkları alan Hazine’ye ait idi. Baraj inşaatı 5 yıl sonra 1962 yılında başladı. 67 yıldan beri mahalle sakinlerimiz tapularını alabilmek için mücadele veriyordu. Bugün tapu Müdürlüğüne giderek Hazineden Belediyeye geçen tapuları tek tek hak sahiplerine devrettik. En az tapularını alan hak sahipleri kadar mutluyum” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ TAPUSUNU ALDI

Tapu Müdürlüğüne, hak sahipleriyle birlikte gelen Derbent Mahalle Muhtarı Yaşar Öz ise “Mahallemizin tapu sorununu çözmek için verdiğimiz mücadele sonuç verdi. Vatandaşlarımız 67 yıl sonra tapularını aldı. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Tapularını alan hak sahipleri “Yıllardan beri bize ait olmayan arsalar üzerinde yaptığımız evlerde ikamet ediyorduk. Tapumuz olmadığı için emanet gibi oturuyorduk. Artık bizim de tapularımız var. Mülk sahibi olduk. Sevinçliyiz” diye konuştu.