9 İLÇEDE MERA ISLAHI

Büyükşehir Belediyesi 9 ilçede mera ıslahı çalışması başlattı. Toplam 9 bin dekar alan alanda yürütülecek çalışmalar, besi üreticilerinin yem maliyetini düşürmeyi hedefliyor.

Son birkaç yıldır Denizli’deki üreticilerin yem maliyetini düşürmeye yönelik mera ıslahı çalışmaları yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 9 ilçede 9 bin dekar alanda bu çalışmaları yürüteceğini duyurdu.

Kırsal kalkınma programı kapsamındaki çalışma, özellikle hayvancılık ile geçimini sağlayan aileler için büyük önem taşıyor.

Önceki yıl 4 ilçede 6 bin 350, geçen yıl 11 ilçede 12 bin dekar alanda mera ıslahı gerçekleştiren büyükşehir belediyesi proje ile kaliteli kaba yemi en ucuz şekilde üretmelerini sağlamak, bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini temin ederek sürdürülebilir mera kavramı geliştirmeyi amaçlıyor.

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde Acıpayam, Baklan, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki 34 mahallede yapılan ıslah çalışmaları ile bu bölgelerde yüzde 38 olan kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 49’ a çıkarılması hedefleniyor.

9 İLÇEDE MERA ISLAHI

ÜRETİCİMİZ MEMNUN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 yıldır sürdürdükleri mera ıslahından üreticilerin büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Vatandaşların talebi üzerine projeyi bu yıl da sürdürdüklerini belirten Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin yanında olmaya, tüm imkanlarımızla onları desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü üreticimizin daha çok kazanması demek Denizli’mizin kazanması, dolayısıyla vatandaşlarımızın daha kaliteli, ucuz ve güvenli ürüne ulaşması demektir” ifadelerini kullandı.