BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilere bayram ikramiyelerinin ödeme takvimi açıklandı. Emeklilerin bayram ikramiyeleri, SSK kapsamında olanlara 2, 3 ve 4 Nisan, Bağ-Kur kapsamında olanlara 5 Nisan, Emekli Sandığı kapsamındakilere ise 2, 3 ve 5 Nisan'da ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emeklilere yapılacak Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeme günlerini açıkladı. Bakan Işıkhan'ın yaptığı paylaşıma göre, SSK kapsamında gelir ve aylık alanlardan ödeme günü ayın 17 ve 18'i olanlara 2 Nisan, 19, 20, 21 ve 22'si olanlara 3 Nisan, 23, 24, 25 ve 26'sı olanlara 4 Nisan'da Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecek.

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların tamamına Ramazan Bayramı ikramiyesi 5 Nisan'da ödenecek. Emekli Sandığı kapsamında her ayın 1 ve 2'sinde gelir ve aylık alanlara 2 Nisan'da ödeme yapılacak, her ayın 3, 4 ve 5'inde aylık alanlara ise 3 ile 5 Nisan arasında ödeme yapılacak.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan arasında banka hesaplarına yatırılacaktır. Kıymetli emeklilerimiz ve aileleri için hayırlı, bereketli olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.