BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU PAMUKKALE’YE TALEP ARTTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından Pamukkale’ye talep arttı. DENTUROD Başkanı Şen, bazı otellerin bayram tatili için rezervasyonları kapattığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mart Salı günü ATO Congresium'da düzenlenen şoför esnafı ile iftar programında konuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik” demişti.

PAMUKKALE’YE TALEP ARTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, Denizli’nin gözde turizm merkezi Pamukkale’ye talep daha da arttı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde faaliyet gösteren otellerin doluluk oranının yüzde 100’e yaklaştığını ifade etti. Başkan Şen; “Pamukkale’de otellerde doluluk oranı nerdeyse yüzde 100 oldu. Bölgeye yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerden de yoğun talep var. Zaten bölgedeki oteller, Ramazan’da doluluk oranları oldukça yüksek seyrediyor. Ramazan Bayramı’nda ise yüzde 100 doluluk olacak. Hatta bazı oteller bayram rezervasyonlarını kapattı” dedi.