PAMUKKALE’YE ZİYARETÇİ AKINI

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, “Pamukkale-Hierapolis Ören Yerine 3 ayda 259 bin 19 kişinin ziyaret ettiğini görüyoruz. Bu, bir önceki yılda 229 bin 897 kişiydi. 2024 yılı mart ayında özellikle yabancı ziyaretçi sayısının çoğaldığını, yaklaşık yüzde 25 civarında arttığını görüyoruz” dedi.

Denizli’nin önemli turizm merkezi olan ve ‘Beyaz Cennet’ olarak anılan Pamukkale, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale yılın ilk 3 ayında yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale-Hierapolis Ören Yeri’ne yapılan ziyaretlerde yılın ilk 3 aylık rakamları hakkında bilgiler verdi. Başkan Şen; “Pamukkale-Hierapolis Ören Yeri’ne yılın ilk 3 ayında 259 bin 19 kişinin ziyaret ettiğini görüyoruz. Bu rakam, bir önceki yılda 229 bin 897 kişiydi” dedi.

PAMUKKALE’YE ZİYARETÇİ AKINI

MARTTA YÜZDE 25’LİK ARTIŞ ZİYARETÇİ ARTIŞI

2024 yılı mart ayında özellikle yabancı ziyaretçi sayısının çoğaldığını ifade eden Başkan Şen; “Mart ayında yaklaşık yüzde 25 civarında arttığını görüyoruz. Ayrıca yine Pamukkale Ören Yeri, mart ayında 2023 yılının mart ayına göre yüzde 24’lük bir artışa denk gelecek şekilde ziyaretçi aldı. 2023 yılı mart ayında 79 bin 247 kişinin ziyaret ettiği ören yerine, 2024 yılında 98 bin 495 kişi ziyaret etti. Acente bazında baktığımız zaman da 2023 yılının mart ayında 37 bin 735 kişinin ziyaret ettiği Pamukkale Ören Yeri’ne bu yıl 47 bin 13 kişi ziyaret etti. Bu da yüzde 25’lik bir artışa denk geliyor” diye konuştu.

PAMUKKALE’YE ZİYARETÇİ AKINI

“3 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİMİZE RAHATLIKLA ULAŞABİLECEĞİZ”

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığına dikkat çeken Gazi Murat Şen; “Bundan sonraki dönemde de özellikle nisan ayında uzun bayram tatilinin olması, yerli misafiri artıracak. Yerli ziyaretçilerimizin de talepleri çok yüksek. Hatta Pamukkale’deki pek çok otelin şu an rezervasyonları dolmuş durumda. Yabancı misafirlerimizin de talepleri bir önceki yıla çok daha fazla. Pamukkale, 2024 yılına çok iyi bir şekilde tamamlayacak. Bu yıl 3 milyon ziyaretçi hedefimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

PAMUKKALE’YE ZİYARETÇİ AKINI